Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який овоч може знизити ризик серцевого нападу
commentss НОВИНИ Всі новини

Який овоч може знизити ризик серцевого нападу

Експерти розповіли, який овоч варто додати в раціон, тому що він здатний знизити ризик серцевого нападу

13 травня 2021, 11:00
Поділіться публікацією:

Здорове харчування — важливий фактор зниження загального ризику захворювань серцево-судинної системи. У зв'язку з цим, експерти рекомендують додавати в раціон продукти, які покращують її роботу. Особливу увагу варто приділити спаржі.

Який овоч може знизити ризик серцевого нападу

Як знизити ризик серцевого нападу (фото з відкритих джерел)

Медики кажуть, що проблеми з серцем ігнорувати не можна, близько 25% всіх серцевих нападів виникають раптово і в будь-якому віці. Вони викликані перериванням кровопостачання серця і вимагають негайного медичного втручання. Однак, можна запобігти появі цього небезпечного стану. Дослідники запевняють, що для цього важливо збагатити свій раціон спаржею. В її складі є фолати, які перешкоджають накопиченню в організмі гомоцистеїну — шкідливої амінокислоти. При її підвищенні в крові у людини збільшується ризик захворювань серця і судин.

Крім цього, спаржа багата на клітковину, яка допомагає контролювати артеріальний тиск і рівень цукру в крові.

Експерти також назвали продукт, який варто обмежити в раціоні, якщо у вас є проблеми з серцево-судинною системою. Йдеться про кокосову олію. Дослідники з Сінгапуру з'ясували, що її регулярне вживання призводить до підвищення рівня "шкідливого" холестерину в крові, а це збільшує ризик появи серцевих захворювань.

Нагадаємо, що стан здоров'я серцево-судинної системи багато в чому залежить від нашого раціону, тому його варто збагачувати правильними продуктами, наприклад, квасолею. Експерти кажуть, що ця бобова культура захищає від хвороб серця.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які прості звички допоможуть скоротити здоров'я вашого серця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини