Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Стан здоров'я серцево-судинної системи багато в чому залежить від нашого раціону, тому його варто збагачувати правильними продуктами, наприклад, квасолею. Експерти кажуть, що ця бобова культура захищає від хвороб серця.
Користь квасолі / фото: Depositphotos
Американські дослідники заявили, що кожного дня потрібно з'їдати жменю квасолі, тому що вона оздоровлює серце і захищає його від набору жирової маси. Річ у тім, що квасоля багата на клітковину і білок. Також у ній міститься багато кальцію, магнію, міді, алюмінію, фосфору, амінокислот, вітамінів групи В, С, Е, К.
Експерти зазначили, що щоденна порція квасолі дієво знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань, ожиріння, діабету та інсульту.
"Квасоля рекомендується тим, хто страждає гіпертонією, атеросклерозом, проблемами з серцевим ритмом та іншими захворюваннями серця і судин. Вона незамінна для людей з ослабленою і проблемною нервовою системою, оскільки вживання квасолі допомагає швидко відновити сили. Крім того, квасоля — відмінна профілактика і допомога у лікуванні туберкульозу", — заявили дослідники.
Бобові позитивно впливають і на стан пацієнтів із діабетом 2-го типу. На тлі вживання цих продуктів спостерігається зменшення процесу пошкодження тканин.
Нагадаємо, що дослідники з Гарвардської медичної школи з'ясували, що сир тофу позитивно впливає на серце. В його складі багато вітамінів, мікроелементів (калій, натрій, кальцій, магній, фосфор), а також незамінних кислот.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти здатні захистити серце від різних небезпечних захворювань.
Новини