Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики розповіли, як квасоля може вплинути на серце
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики розповіли, як квасоля може вплинути на серце

Американські вчені розповіли, як квасоля впливає на роботу серця

18 квітня 2021, 15:50
Поділіться публікацією:

Стан здоров'я серцево-судинної системи багато в чому залежить від нашого раціону, тому його варто збагачувати правильними продуктами, наприклад, квасолею. Експерти кажуть, що ця бобова культура захищає від хвороб серця.

Медики розповіли, як квасоля може вплинути на серце

Користь квасолі / фото: Depositphotos

Американські дослідники заявили, що кожного дня потрібно з'їдати жменю квасолі, тому що вона оздоровлює серце і захищає його від набору жирової маси. Річ у тім, що квасоля багата на клітковину і білок. Також у ній міститься багато кальцію, магнію, міді, алюмінію, фосфору, амінокислот, вітамінів групи В, С, Е, К.

Експерти зазначили, що щоденна порція квасолі дієво знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань, ожиріння, діабету та інсульту.

"Квасоля рекомендується тим, хто страждає гіпертонією, атеросклерозом, проблемами з серцевим ритмом та іншими захворюваннями серця і судин. Вона незамінна для людей з ослабленою і проблемною нервовою системою, оскільки вживання квасолі допомагає швидко відновити сили. Крім того, квасоля — відмінна профілактика і допомога у лікуванні туберкульозу", — заявили дослідники.

Бобові позитивно впливають і на стан пацієнтів із діабетом 2-го типу. На тлі вживання цих продуктів спостерігається зменшення процесу пошкодження тканин.

Нагадаємо, що дослідники з Гарвардської медичної школи з'ясували, що сир тофу позитивно впливає на серце. В його складі багато вітамінів, мікроелементів (калій, натрій, кальцій, магній, фосфор), а також незамінних кислот.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти здатні захистити серце  від різних небезпечних захворювань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини