Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який продукт істотно знижує ризик хвороб серця
commentss НОВИНИ Всі новини

Який продукт істотно знижує ризик хвороб серця

Цей продукт досить вживати раз на місяць

18 січня 2021, 14:15
Поділіться публікацією:

Раціон нашого харчування дуже впливає на стан організму, тому лікарі рекомендують вживати тільки якісні та корисні продукти. Одним з них є тофу. Дослідники з Гарвардської медичної школи з'ясували, що цей сир позитивно впливає на серце та інші органи.

Який продукт істотно знижує ризик хвороб серця

який продукт захищає серце / фото: Nelea Reazanteva - stock.adobe.com

Вчені вивчили медичні дані понад 20 тисяч пацієнтів, і з'ясували, що у людей, в раціоні яких періодично з'являвся тофу, ризик серцево-судинних проблем знижувався на 18%. При чому, досить вживати продукт усього один раз в місяць. Особливо це важливо для жінок, які перебувають у періоді постменопаузи. Річ у тім, що після клімаксу у жінок підвищується ризик розвитку серцево-судинних проблем. Але мінімізувати його допоможе правильне харчування і помірна фізична активність.

Відомо, що в складі тофу багато вітамінів, мікроелементів, зокрема калій, натрій, кальцій, магній, фосфор, а також незамінних кислот, які важливі для здоров'я. Цей продукт позитивно впливає на травлення, нервову систему, зміцнює імунітет, а також знижує ризик виникнення каменів у жовчному міхурі.

Експерти відзначили, що тофу однозначно рекомендується до вживання — за допомогою цього продукту успішно знижується кількість неоднозначного червоного м'яса в меню.

Нагадаємо, експерти розповіли, що уникнути проблем з серцем допоможе активний спосіб життя, правильний водний баланс в організмі, скорочення тваринних жирів в раціоні й звичайно ж, позитивний настрій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти варто обмежити в раціоні, щоб мінімізувати ризик серцево-судинних захворювань?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини