Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Правильне харчування — основний фактор, який впливає на загальний стан організму. Є продукти, які покращують роботу серця, а є ті, які негативно на нього впливають. Що варто обмежити в раціоні, щоб мінімізувати ризик серцево-судинних захворювань? Про це повідомляє видання Medikforum.
Shutterstock
Експерти розповіли, що "підірвати" здоров'я серця може регулярне вживання ковбасних виробів. Такі продукти містять велику кількість насичених жирів, які підвищують в організмі рівень "поганого" холестерину. А ще оброблене м'ясо збільшує ризик діабету і провокує проблеми зі шлунком.
Також в цей список входить газована вода і фруктові соки. У цих напоях дуже багато цукру, а він негативно відбивається на роботі серцево-судинної системи, збільшуючи ризик захворювань на 20%.
Крім цього, в раціоні варто обмежити консерви, тому що в їх складі багато натрію і жирів, які шкідливі для серця. Особливо, такими продуктами не варто захоплюватися людям, у яких підвищений тиск.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який чай може зашкодити роботі серця та печінки.
Новини