Головна Новини Здоров'я наше тіло Як зупинити печію вночі: лікар назвала 4 способи
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зупинити печію вночі: лікар назвала 4 способи

Професор медицини в Університеті Еморі Луїза Чанг назвала кілька способів, за допомогою яких можна позбутися печії

30 листопада 2021, 22:25
Поділіться публікацією:

Печія — неприємний симптом, який найчастіше виникає після їжі. Значний дискомфорт може тривати годинами, тому потрібно знати способи, які допоможуть швидко та ефективно усунути проблему.

Як зупинити печію вночі: лікар назвала 4 способи

Печія (фото з відкритих джерел)

Професор медицини в Університеті Еморі (США) Луїза Чанг насамперед радить відмовитися від пізнього прийому їжі. Вона зазначила, що кислотний рефлюкс розвивається, коли шлункова кислота потрапляє у трубку, що з'єднує орган із ротом. Пізній прийом їжі вимагає, щоб шлунок продовжував перетравлення перед сном, що може посилити ГЕРХ. Так що постарайтеся не їсти за 2-3 години до сну.

Крім цього, уникайте продуктів-тригерів. До цього списку входять алкогольні напої, кава, цитрусові, м'ята, смажені продукти.

"Згасити" печію також можна за допомогою лікарських засобів. Наприклад, традиційні антациди, які нейтралізують кислоти у шлунку. Блокатори Н2-рецепторів (або інгібітори протонної помпи) блокують або знижують вироблення кислоти у шлунку. Однак їх можна застосовувати лише після консультації з лікарем.

Фахівець підкреслила, що потрібно відмовитися також від надто облягаючого одягу, тому що він передавлює внутрішні органи, а це призводить до закидання кислоти в стравохід.

Нагадаємо, які народні засоби допоможуть у боротьбі зі печією.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато людей у стані стресу починають їсти, і найчастіше шкідливу їжу, яка потім негативно відбивається і на фігурі, і на стані здоров'я. Експерти назвали продукти, які можуть зменшити стрес і не нашкодити організму. Що входить до цього списку?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини