Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Якими продуктами найкраще «заїдати» стрес
commentss НОВИНИ Всі новини

Якими продуктами найкраще «заїдати» стрес

Експерти розповіли, якими продуктами найкраще заїдати стрес або тривожність, щоб принести здоров'ю мінімум шкоди

12 жовтня 2021, 16:30
Поділіться публікацією:

Багато людей в стані стресу починають їсти, і найчастіше шкідливу їжу, яка потім негативно відбивається і на фігурі, і на здоров'я. Експерти назвали продукти, які можуть знизити стрес і не нашкодити організму. Що входить в цей список?

Якими продуктами найкраще «заїдати» стрес

Чим можна заїдати стрес (фото з відкритих джерел)

Апельсини, грейпфрути й полуниця

У складі цих фруктів є багато вітаміну С, який допомагає знизити вироблення гормону стресу в організмі й в добавок зміцнити імунну систему. Результати одного дослідження показали, що люди з підвищеним рівнем кортизолу поверталися до норми швидше, коли вживали саме цей вітамін.

Шпинат

Ця рослина, яку можна додавати в різні страви, багата на магній, а його дефіцит здатний викликати головний біль і втому, посилюючи стресовий стан. Якщо шпинат вам не до смаку, тоді можна використовувати інші листові овочі, в них також багато цього мікроелемента.

Жирна риба

Збагатіть раціон жирними сортами риби, тому що в них багато омега-3 ненасичених жирних кислот, які запобігають стрибкам кортизолу і скорочують ризик серцевих захворювань, депресій і ПМС.

Горіхи

Цей продукт є хорошим джерелом корисних жирів і цинку. Експерти кажуть, що регулярне вживання фісташок / волоських горіхів або мигдалю допомагає нормалізувати роботу нервової системи й запобігти депресії або нервовому напруженню.

Авокадо

У складі цього екзотичного плоду також є багато вітамінів і корисних речовин, які потрібні організму для правильного функціонування. За допомогою авокадо можна знизити рівень стрес і тривожності, а також поліпшити концентрацію уваги та настрій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як зберігати спокій, коли ситуація виходить з-під контролю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини