Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Мабуть, кожен хоч раз у житті стикався з таким дискомфортним і неприємним відчуттям, як печія. Але не завжди під рукою можна знайти необхідні ліки, щоб її "загасити". У таких випадках вам можуть допомогти народні засоби.
Як позбутися від печії (фото з відкритих джерел)
Фахівці відзначили, що найчастіше печія виникає через 15-30 хвилин після прийому їжі, через велике вироблення шлункового соку, при цьому кислота потрапляє безпосередньо в стравохід і подразнює слизову. Які ж домашні методи допоможуть розв'язувати проблему?
Вода
При відчутті дискомфорту випийте теплу води, невеликими ковтками. Вона сприятливо діє на слизову.
Сода
Розчиніть приблизно 1 ч. ложку в 300 мл теплої води та випийте. Сода може нейтралізувати кислоту. Цей спосіб працює швидко, але дія соди надовго не зберігається — при сильному дискомфорті може не допомогти.
Активоване вугілля
Засіб, дозволений навіть для вагітних. Вугілля вбирає надлишки кислоти та виводить їх. Достатньо всього 3-4 таблетки. Можна запити водою або розчинити в ній.
Яблучний оцет
Його обов'язково потрібно розчинити у воді (1 ч. ложку на половину склянки). Пити потрібно перед їжею. Оцет допомагає при легких формах печії, які не викликані хворобами кишківника.
Рисовий відвар
Він обволікає шлунок і м'яко знімає печіння. Краще, щоб до прийому відвар постояв в теплому місці пару годин — такий корисніше.
Яєчна шкаралупа
Її потрібно розтерти в порошок і приймати тричі на день по 0,5 ч. ложки.
Варення з калини
Пара ложок смачного варення з калини допоможе знизити симптоми.
Нагадаємо, експерти назвали 10 продуктів, які провокують печію.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим небезпечна печія і як правильно її "загасити".
Новини