Головна Новини Здоров'я наше тіло Як зміцнити свої легені: названо чотири простих способи
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зміцнити свої легені: названо чотири простих способи

Експерти розповіли про спеціальні дихальні вправи, за допомогою яких можна зміцнити легені

1 липня 2021, 17:45
Поділіться публікацією:

Пандемія коронавірусу змусила нас по-іншому подивитися на своє здоров'я, зокрема подбати про стан своїх легенів. Цей орган виконує важливі функції в нашому організмі, забезпечуючи кожну клітинку тіла киснем. А куріння, вихлопні гази та забруднене повітря негативно позначаються на роботі легенів. Експерти розповіли, за допомогою яких дихальних вправ можна зміцнити цей орган.

Як зміцнити свої легені: названо чотири простих способи

Які вправи допоможуть зміцнити легені (Фото з відкритих джерел)

Глибоке дихання

Фахівці кажуть, що кожного вечора бажано по 15-20 хвилин практикувати глибоке дихання. Сядьте в позу лотоса і максимально повільно й глибоко вдихайте, використовуючи черевні м'язи.

Правильна поза

Оскільки легені — це м'який, губчастий орган, він займає в тілі стільки місця, скільки ви йому дозволяєте. Щоб дати йому більше простору, сядьте прямо і потягніться вгору, піднімаючи груди.

Більше смійтеся

Експерти рекомендують частіше сміятися, тому що це хороша вправа для роботи м'язів живота і збільшення обсягу легких. Крім цього, сміючись можна трохи їх очистити, витіснивши застояне повітря.

Пийте достатню кількість води

Не забувайте підтримувати свій водний баланс в організмі, особливо в таку спекотну погоду. Вода покращує самопочуття і добре впливає на роботу легенів. У день бажано вживати близько 1,5-2 літрів рідини.

Нагадаємо, що біль в області діафрагми може мати різні причини, тому важливо грамотно діагностувати його джерело. Експерти розповіли, на які захворювання може вказувати цей симптом і що потрібно робити.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти потрібно додати в раціон, тому що вони допоможуть вам очистити легені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини