Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому можуть боліти легені: 5 основних причин
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому можуть боліти легені: 5 основних причин

Експерти розповіли, які захворювання можуть викликати біль у легенях і утруднене дихання і що з цим робити

16 червня 2021, 17:10
Поділіться публікацією:

Біль в області діафрагми може мати різні причини, тому важливо грамотно діагностувати його джерело. Експерти розповіли, на які захворювання може вказувати цей симптом і що потрібно робити.

Чому можуть боліти легені: 5 основних причин

Біль у легенях (фото з відкритих джерел)

Травма

Постійний або періодичний біль в області діафрагми може бути викликаний сильним ударом або хірургічним втручанням. Остаточний діагноз може бути поставлений фахівцем після комп'ютерної томографії, але є симптоми, які супроводжують ушкодження м'язів: біль в животі, утруднене дихання, кашель, нудота, блювота.

Захворювання жовчного міхура

Болі в області жовчного міхура можуть "віддавати" в діафрагму, через що їх легко сплутати. Як правило, захворювання жовчного міхура, крім болю, супроводжуються такими симптомами: зміни в роботі сечового міхура або кишківника, озноб або лихоманка, пронос, нудота.

Хіатальна грижа

Це захворювання, при якому через розширений стравоходний отвір діафрагми в грудну порожнину можуть зміщуватися нижній відділ стравоходу або прилеглий до стравоходу відділ шлунка. Хіатальна грижа може давати про себе знати такими ознаками: кислотний рефлюкс, чорні випорожнення, біль у грудях або животі, утруднення ковтання, печія.

Плеврит

Це запальний процес, який охоплює плевру або оболонку, яка вистилає грудну клітку й обволікає легені. Для плевриту характерний гострий біль під час дихання, задишка, кашель і гарячка. Іноді біль може віддавати у плече.

Бронхіт

Це запалення поверхні бронхів, які переносять повітря у легені й із них. Бронхіт може бути гострим і хронічним. При бронхіті розвивається біль в області грудей, а також можу бути інші симптоми: кашель, підвищена температура, задишка, слиз, втома.

При появі подібних симптомів необхідно звернутися до лікаря і пройти обстеження, щоб фахівець встановив точний діагноз і призначив лікування.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як швидко перевірити роботу легенів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини