Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять продуктів, які допоможуть вам очистити легені
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять продуктів, які допоможуть вам очистити легені

Ці продукти багаті поживними речовинами

26 березня 2021, 09:35
Поділіться публікацією:

Здоров'я легенів зараз актуальне як ніколи, а очистити їх від слизу і токсичних часток, які потрапляють в організм, можна за допомогою правильних продуктів.

П'ять продуктів, які допоможуть вам очистити легені

Які продукти очищають легені / фото: goodfon

Куріння, погана екологія, спадковість і часті стреси — основні фактори, які підривають здоров'я легенів. Але правильне харчування і регулярні фізичні навантаження допомагають зміцнити та захистити цей орган від впливу шкідливих факторів. Що необхідно додати до раціону?

Буряк

У цьому овочі міститься велика кількість антиоксидантів, фолієвої кислоти, заліза, магнію, а також вітамінів С і групи В.

Дослідження показують, що буряк допомагає оптимізувати роботу легенів. Його сік має протизапальну, протимікробну і загальнозміцнюючу дію, тому успішно використовується при застудах і запальних захворюваннях легенів.

Яблука

У складі цих смачних фруктів міститься багато клітковини й мало калорій. Яблука є джерелом вітамінів і флавоноїдів, які можуть підтримати функцію дихальної системи. Крім того, в яблуках міститься різновид флавоноїдів під назвою кверцетин, який очищає легені.

Капустяні овочі

Броколі, капуста, брюссельська капуста та інші капустяні овочі вважаються одними із найбільш "здорових" продуктів на планеті. Вони є прекрасним джерелом лігнанів, які діють як антиоксиданти й можуть сприяти зміцненню здоров'я легенів.

Перець

Болгарський перець містить велику кількість вітаміну С, який допомагає зберегти здоров'я легенів. Цей мікроелемент є потужним антиоксидантом, що може дати багато переваг тим, хто страждає хронічними легеневими захворюваннями.

Гарбуз

Цей овоч містить низку з'єднань, які сприяють зміцненню здоров'я легенів. Особливо багатий він каротиноїдами, що мають потужні антиоксидантні та протизапальні властивості.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що йогурт може захистити від раку легенів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини