Головна Новини Здоров'я наше тіло Як швидко позбутися здуття живота: цінні поради
commentss НОВИНИ Всі новини

Як швидко позбутися здуття живота: цінні поради

Експерти перерахували кілька цінних способів, які допоможуть швидко позбутися здуття живота

28 жовтня 2021, 07:35 comments1941
Поділіться публікацією:

З проблемою здуття живота, мабуть, стикався кожен. Вона може виникнути раптово та порушити роботу травної системи. Але є кілька способів, які допоможуть ефективно її позбутися.

Як швидко позбутися здуття живота: цінні поради

Здуття живота / Фото: Peter Dazeley / The Image Bank / Getty Images

Фахівці кажуть, що покращити самопочуття можна за допомогою правильної пози. При здутті потрібно лягти та зробити масаж живота, зокрема товстої кишки. Покладіть руки трохи вище за праву стегнову кістку і круговими рухами потріть з легким тиском вгору у напрямку до правої сторони грудної клітки. Проведіть прямо через верхню частину живота до лівої грудної клітки й повільно рухайтеся вниз до лівої стегнової кістки.

Також впоратися з проблемою допоможуть капсули перцевої м'яти, які продаються для людей із синдромом подразненого кишківника, але використовувати їх може будь-хто, хто має метеоризм або інші розлади травлення. Ця рослина допомагає розслабити м'язи кишківника.

Ще одним способом, який сприяє покращенню самопочуття, є йога. Деякі асани дозволяють розташувати м'язи живота таким чином, щоб гази виходили з кишківника, зокрема це поза "щасливої дитини".

Нагадаємо, що здуття живота – один із найчастіших симптомів розладу травлення, з яким стикався практично кожен. Але не поспішайте бігти за лікарськими засобами, адже позбавитися проблеми можна завдяки смачним і корисним напоям. Що слід пити при метеоризмі?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що метеоризм – один із найчастіших симптомів розладу травлення, з яким стикався практично кожен. Але полегшити стан можна за допомогою народних засобів. Дізнайтеся, яких саме.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини