Головна Новини Здоров'я наше тіло П'ять напоїв, які допоможуть від здуття живота
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять напоїв, які допоможуть від здуття живота

Експерти назвали напої, які покращують роботу шлунково-кишкового тракту і позбавляють від здуття живота

27 квітня 2021, 22:20 comments1859
Поділіться публікацією:

Здуття живота — один з найчастіших симптомів розладу травлення, з яким стикався практично кожен. Але не поспішайте бігти за лікарськими засобами, адже позбутися від проблеми можна завдяки смачним і корисним напоям. Що слід пити при метеоризмі?

П'ять напоїв, які допоможуть від здуття живота

Які напої допоможуть від здуття живота (фото з відкритих джерел)

М'ятний чай

Експерти кажуть, що чай на основі м'яти допомагає полегшити дискомфорт і болі при метеоризмі, а також усуває стрес, який може призводити до збою в роботі травної системи. М'ятний чай розслабляє мускулатуру і випускає гази, зменшуючи здуття.

Косова вода

Природний освіжаючий напій містить у своєму складі багато електролітів, а також кальцій і калій, які допомагають виводити надлишки натрію з організму, усуваючи метеоризм і здуття живота.

Вода з лимоном

Кислотність лимона стимулює вироблення соляної кислоти, яка і відповідає за розщеплення їжі та зменшення газів (але не зловживайте — однієї склянки буде цілком досить).

Ананасовий сік

Ананаси багаті на бромелайн — рослинний фермент, який допомагає розщеплювати білки в організмі та сприяє нормалізації харчового процесу.

Будь-який напій із кайенським перцем

Кайенський перець стимулює травлення, полегшує газоутворення, а також нормалізує тиск і зменшує спазми. Тому всім любителям гостренького радимо додати чайну ложку приправи в будь-який напій (можна й просто у воду) і обіцяємо, що вам полегшає.

Нагадаємо, здуття живота — частий і дуже неприємний симптом, який може виникнути з різних причин і застати зненацька. Експерти назвали п'ять продуктів, якими не варто зловживати, якщо хочете уникнути такої проблеми.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який натуральний засіб допомагає при здутті живота.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини