Головна Новини Здоров'я наше тіло Як схуднути без занять спортом: кілька корисних порад
commentss НОВИНИ Всі новини

Як схуднути без занять спортом: кілька корисних порад

Якщо у вас немає часу на спортзал, але скинути вагу хочеться, приділіть увагу своєму харчуванню

24 квітня 2021, 13:54
Поділіться публікацією:

Новий літній сезон вже не за горами. Зрозуміло, через коронавірусну пандемію плани на відпустку доведеться переглянути, але це не привід забити на зовнішній вигляд. Якщо ви не дуже прагнете схуднути завдяки спортивним тренуванням, є кілька інших цінних порад для контролю ваги, пише The Times of India.

Як схуднути без занять спортом: кілька корисних порад

Скинути вагу допоможуть не тільки заняття спортом. Фото: Pinterest

1. Контролюйте свою порцію

Дуже часто до накопичення зайвої ваги призводить неправильна організація харчування. Найчастіше ми накладаємо собі їжі "по вінця" тарілки, хоча шлунок відразу і не здатний стільки вмістити. Обмежте свою порцію, пам'ятайте про правило "п'яти ложок". Краще їсти частіше, але невеликими порціями.

2. Не переїдайте

Взаємопов'язаний із першим пунктом. Зрозуміло, голод може застати нас в будь-який момент. І якщо знайдеться можливість, то ми почнемо його максимально заїдати. Не забувайте контролювати кількість з'їденого. Якщо ж зовсім складно утриматися, то замініть величезну порцію чогось на склянку води або жменю сухофруктів (свіжих ягід).

3. Перейдіть на продукти, багаті на клітковину

Така їжа сприяє поліпшенню перетравлення їжі нашим шлунково-кишковим трактом. Також продукти з високим вмістом клітковини довше утримують нас у стані ситості.

4. Пийте багато води

Вживання рідини завжди є одним з опорних стовпів схуднення. Слід підтримувати гідратацію власного організму. Достатнє насичення водою забезпечить вам заряд бадьорості та енергійності на тривалий час.

5. Додайте більше білка в раціон

Багато хто вірить, що для схуднення слід максимально скоротити вживання вуглеводів, жирів і білків. Однак організму все одно потрібні всі ці поживні речовини. Багата білками їжа додасть вам більше енергії, що допоможе спалити зайві калорії.

6. Організуйте собі нормальний сон

Вчені вже давно довели прямий зв'язок втрати ваги з нормалізацією графіка сну. Якщо ми спимо достатню кількість часу, організм правильно регулює гормони стресу. Якщо ж ні — ці самі гормони почнуть викликати у нас постійне відчуття голоду і спраги. До того ж при постійному недосипу організм починає "накопичувати жир", аби звідкись брати додаткові сили.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, які горіхи і в якій кількості можна їсти при схудненні.

Також на порталі ви можете дізнатися про деякі ранкові звички, які також сприяють втраті ваги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Виктория

26 квітня 2021, 07:47

Натуральные сжигатели жира! Качество GMP За месяц -10 см в талии! Консультация специалиста. Заказывай в магазине https://dnsp.com.ua/. Быстрый ответ 067 314 86 95 viber.


Новини