Головна Новини Здоров'я наше тіло Як подолати сонливість: ефективні методи
commentss НОВИНИ Всі новини

Як подолати сонливість: ефективні методи

Причин сонливості може бути кілька, проте основна з них – це загальна перевтома та синдром хронічної втоми.

19 січня 2023, 03:15
Поділіться публікацією:

Люди часто можуть відчувати напади раптової сонливості, проте не завжди є можливість лягти спати за першим покликом організму. Саме тому слід знати про ефективні методи позбавлення від цього стану та застосовувати їх у разі потреби.

Як подолати сонливість: ефективні методи

Слід розуміти, що основна причина сонливості — це загальна перевтома організму або синдром хронічної втоми, що затягнувся.

Типові причини сонливості:

— перевтома

— порушення режиму дня

— хронічний стрес

— дефіцит вітамінів

— зловживання спиртними напоями

— кисневе голодування

— проблеми зі здоров'ям

— синдром хронічної втоми

— постійний недосип і нічний спосіб життя

Ефективні способи подолати сонливість:

Короткий сон. Для того, щоб підзарядитися, достатньо прилягти поспати на 10-15 хвилин. Мікросон, як його називають вчені, здатний перезавантажити організм і активізувати його роботу.

Вправа вдих-видих. Потрібно вдихати і видихати носом і працювати животом, поступово прискорюючись.

Вихід із зони комфорту. Сядьте на жорсткий, незручний стілець, відкрийте вікна, увімкніть дивну музику. Таким чином ви організуєте "стрес" своєму організму і допоможете йому підбадьоритися.

Контрастний душ. Якщо немає часу на це, тоді просто вмийтеся холодною водою і протріть шию, руки та згини ліктів. На долонях перебувають тисячі нервових закінчень. Дія холоду дасть сигнал мозку, і той активує роботу.

Вихід на яскраве сонячне світло. Таким чином ви "блокуєте" вироблення гормону сну.

Інтенсивний рух. Фізична активність у швидкому темпі сприяє циркуляції крові в організмі. Кисень почне швидко надходити в клітини, активізуючи їхню роботу. Допоможуть віджимання, присідання, танці.

Випийте каву або з'їжте шматочок чорного шоколаду. Це має бути мелена натуральна кава високої якості. Важливо: при захворюваннях серця такий спосіб підбадьоритися не підходить. Також можна пити ромашковий чи зелений чай. Гіркий шоколад потрібно розсмоктувати як карамель. Під час такої трапези ви самі не помітите, як відчуєте себе бадьоро.

Раніше "Коментарі" писали: Названо доступний напій, який ефективно очистить печінку. Печінка — це один із небагатьох органів, здатних до регенерації, тобто відновлення. Саме тому дуже важливо стежити за станом печінки та регулярно приділяти увагу її очищенню.

Читайте також: Дієтологи розповіли про основну причину швидкого старіння шкіри. Ніхто з нас не хоче втратити молодість раніше часу і це, як запевняють психологи, цілком природне та нормальне бажання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини