Головна Новини Здоров'я наше тіло Як допомогти організму впоратися з алкогольним отруєнням
commentss НОВИНИ Всі новини

Як допомогти організму впоратися з алкогольним отруєнням

Психіатр-нарколог Євген Брюн розповів, як допомогти організму впоратися з алкогольним отруєнням

2 травня 2021, 15:30
Поділіться публікацією:

Багато людей можуть зіткнутися з отруєнням і різким погіршенням самопочуття після святкування Великодня, який цього року співпав із травневими святами. Якщо ви переборщили з алкоголем, психіатр-нарколог Євген Брюн розповів, як потрібно "рятувати" свій організм.

Як допомогти організму впоратися з алкогольним отруєнням

Як допомогти організму при алкогольному отруєнні / Фото: kleo.ru

Іноді людина не може правильно розрахувати своє дозування алкоголю, тому виникає отруєння, яке супроводжується різними симптомами: почервонінням на обличчі, пригніченням життєво важливих функцій (порушується функція серцево-судинної, дихальної, нервової систем і мозкової діяльності), з'являються диспепсичні розлади (нудота, діарея, підвищена сонливість).

У разі невеликого передозування алкоголем експерт радить більше спати й пити багато рідини (краще звичайної води).

При відчутті ознак сильного алкогольного отруєння лікар радить випити кефір, бульйон або з'їсти суп. Спробувати нормалізувати стан можна й за допомогою аскорбінової, бурштинової або лимонної кислот, які прискорять обмінні процеси в організмі. Однак при виразковій хворобі шлунка, наприклад, таке лікування від похмілля не варто застосовувати.

Експерт зазначив, що очищувати організм потрібно у випадках, коли алкогольне отруєння настало гостро. На тлі вживання спиртних напоїв можуть бути й додаткові харчові отруєння. Якщо ж воно важке, лікар радить негайно викликати "швидку допомогу".

Нагадаємо, що алергія на алкоголь — ситуація досить прикра і розповсюджена. Викликати її може як сам спирт, так і інші складники напою. Як визначити, що ви не "дружите" з алкоголем?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що названо найнебезпечніший алкогольний напій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини