Головна Новини Здоров'я наше тіло Як боротися із втомою: корисні поради
commentss НОВИНИ Всі новини

Як боротися із втомою: корисні поради

П'ять простих порад, як боротися з втомою і сонливістю

22 травня 2021, 16:25
Поділіться публікацією:

Нерідко втома може відбуватись через стрес, нестачі сну, неправильного харчування та інших факторів способу життя. Є кілька простих способів з нею боротися.

Як боротися із втомою: корисні поради

Що робити при втомі - фото: з відкритих джерел

1. Прогулянка / зарядка

Регулярні вправи та звичайна зарядка в кінцевому підсумку дозволять вам менше втомлюватися, а значить, у вас буде більше енергії. Те ж саме стосується і прогулянок. Навіть одна 15-хвилинна прогулянка може дати вам заряд енергії, а користь від неї зросте при більш частих фізичних навантаженнях.

2. Відмовтеся від кофеїну

Королівський коледж психіатрів рекомендує всім, хто відчуває втому, відмовитися від кофеїну. У ньому говориться, що кращий спосіб зробити це — поступово припинити вживання всіх напоїв з кофеїном протягом 3-тижневого періоду. Кофеїн міститься в: кава, чай, кока-колі, енергетиках.

3. Табу на алкоголь перед сном

Хоча келих вина ввечері може допомогти вам заснути, після вживання алкоголю ви спите гірше. На наступний день ви втомитеся, навіть якщо проспите цілих 8 годин. Знизьте вживання алкоголю перед сном. У підсумку ви краще відпочинете та отримаєте більше енергії.

4. Вода

Пийте більше води для кращої енергії. Іноді ви відчуваєте втому просто тому, що у вас легке зневоднення. Стакан води допоможе, особливо після тренування.

5. Сон

Королівський коледж психіатрів радить лягати спати та вставати вранці в один і той же час кожен день. Разом з тим медики рекомендують уникати денного сну.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, скільки хвилин можна приймати душ без шкоди для здоров'я, а також про те, які небезпеки для здоров'я таїть в собі кондиціонер.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини