Головна Новини Здоров'я наше тіло Які небезпеки для здоров'я таїть в собі кондиціонер
commentss НОВИНИ Всі новини

Які небезпеки для здоров'я таїть в собі кондиціонер

Лікар-отоларинголог Володимир Зайцев розповів, чому з обережністю потрібно користуватися кондиціонером і які загрози він може нести здоров'ю

21 травня 2021, 23:10
Поділіться публікацією:

Кондиціонери — необхідна річ в спеку, вони роблять наше життя комфортніше, але користуватися ними потрібно розумно, щоб не спровокувати розвиток захворювання. Лікар-отоларинголог Володимир Зайцев назвав три головні загрози кондиціонерів.

Які небезпеки для здоров'я таїть в собі кондиціонер

Чим небезпечний кондиціонер для здоров'я (фото з відкритих джерел)

Переохолодження

Перша, і сама очевидна небезпека пов'язана з переохолодженням: сухий кашель, нежить, біль у горлі, вухах. Медик каже, що потрібно уникати прямих струменів холодного повітря, щоб не продуло шию, потилицю або спину. Плюс до всього, різка зміна температур, коли на вулиці 40 градусів, а у квартирі 18 градусів, наприклад, може призвести до спазму судин, а це тягне за собою інші загрози для здоров'я.

Інфекції

Не варто забувати про те, що кондиціонери не тільки охолоджують повітря, але ще і сушать його. А в фільтрах пристрої можуть накопичуватися бактерії, які з потоком повітря потрапляють в організм через ніс, очі та рот.

Кліщі

Перед тим, як запустити в теплу погоду кондиціонер не забудьте його почистити, а ще краще обробити антисептичним засобом. Річ у тому, що на ньому можуть осідати мікрокліщі, які також містяться в подушках і ковдрах.

Нагадаємо, що найшвидший спосіб охолодити приміщення — включити кондиціонер. Але не у всіх є кошти на його придбання. Представляємо вам кілька лайфхаків, які допоможуть ефективно охолодити квартиру в спекотні дні.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у 2020 році Xiaomi випустила "розумний" кондиціонер в Китаї. Компанія стверджує, що її новий кондиціонер перевершує сучасні стандарти енергоефективності в галузі. Новий пристрій заощадить 20 відсотків енергії в порівнянні з іншими кондиціонерами на ринку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини