Головна Новини Здоров'я наше тіло Скільки хвилин можна приймати душ без шкоди для здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки хвилин можна приймати душ без шкоди для здоров'я

Занадто гаряча вода може завдати шкоди шкірі

22 травня 2021, 05:55
Поділіться публікацією:

Прийом душа — невід'ємна складова підтримки гігієни тіла. Але лікарі відзначають, що не потрібно прийняти його занадто довго. Особливо, коли йдеться про гарячий душ. Розповідаємо, скільки хвилин йому можна присвятити без шкоди для здоров'я.

Скільки хвилин можна приймати душ без шкоди для здоров'я

Як часто можна приймати душ (фото з відкритих джерел)

Існують дані, які говорять, що прийом приємно гарячої ванни може сприяти зниженню рівня цукру в крові. Своєю чергою, гарячий душ допомагає полегшити симптоми застуди або респіраторних захворювань, сприяє засипанню. Проте лікарі попереджають також про можливу шкоду гарячого душу, якщо він регулярні й і тривалі й. Лікар - косметолог Рекха Тейлор розповіла виданню Express Health, що до Ротко і помірно й прохолодний душ значно краще для підтримки здоров'я шкіри.

Лікар попереджає, що занадто гаряча вода може завдати шкоди шкірі. За її словами, "гаряча вода ушкоджує кератинові клітини, розташовані на зовнішньому шарі шкіри або епідермісі, сприяючи висихання шкіри і підсилюючи шкірні захворювання, включаючи почервоніння, свербіж, екзема". Інший експерт, дерматолог Саша Дхоат, додав, що епідерміс виконує життєво важливу функцію шкірного бар'єра; забезпечує захист тіла від впливу потенційно небезпечних факторів зовнішнього світу, включаючи інфекції. На думку медика, душ слід приймати не більше 10 хвилин.

"Хоча не існує якогось стандарту часу прийняття душу, 5 — 10 хвилин миття достатньо. Людям, які мають проблеми з шкірой, наприклад тим, хто страждає від екземи, слід митися якомога швидше. Понад 15 хвилин — це перебір для будь-якої людини", — зазначив дерматолог.

Також лікарі попереджають, що прагнення кожного разу очищати шкіру "до скрипу" завдає їй серйозної шкоди. Якщо після миття шкіра стає червоною, лущиться, суха ой - це сигнал того, що вона піддається занадто агресивно й очищення, не встигнувши відновитися. Медики відзначають, що багато видів мила і гелів для душу видаляють з шкіри натуральні масла, які зберігають її здоров'я.

Нагадаємо, професіональні медики і косметологи з першого погляду на людину можуть визначити, яких важливих вітамінів або мікроелементів бракує в раціоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Тато

23 травня 2021, 01:34

Идиотская статя.


Новини