Головна Новини Здоров'я наше тіло Від діабету і переломів: названо корисні властивості пива
commentss НОВИНИ Всі новини

Від діабету і переломів: названо корисні властивості пива

Іспанські вчені відзначили, що хмільний напій в дуже помірних дозах позитивно впливає на людський організм

14 липня 2021, 11:05
Поділіться публікацією:

Дослідники з Іспанії відзначили, що пиво — багатьма улюблений напій, в помірній дозі може мати на організм позитивну дію.

Від діабету і переломів: названо корисні властивості пива

Чим корисно пиво / Фото: iStock

Фахівці розглянули вплив як безалкогольного, так і пива, яке містить різні відсотки алкоголю. Вони відзначили, що хмільний напій дійсно має корисні властивості, важливо лише враховувати кількість випитого. На думку вчених, пиво в розумних дозах зміцнює роботу серцево-судинної системи, захищаючи від розвитку серйозних захворювань.

Крім того, пінний напій може захистити чоловіків від цукрового діабету, оскільки у тих, хто не вживав пива, ризик розвитку порушення регуляції глюкози в крові був вище.

Ще дослідники відзначили, що помірне вживання пива може знизити ризик переломів, тому що в напої є сполуки, які діють з кремнієм і зміцнюють кісткову систему організму, а також зуби.

Також хмільний напій здатний підвищити рівень "хорошого" холестерину. Але такий ефект спостерігався, коли добровольці випивали не більше 50 грамів пива в день.

Іспанські дослідники у своїй роботі підкреслили, що не пропагують вживання спиртних напоїв, лише зазначають, що в зовсім невеликій дозі пиво може надавати позитивний вплив на здоров'я. Якщо ж кількість випитого не контролювати, то ефект буде зворотним.

Нагадаємо, дослідники виявили у пива ще одну несподівану здатність — напій здатний покращувати роботу імунної системи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яку закуску категорично лікарі не рекомендують вживати з пивом. Мова йде про чипси, в складі яких багато трансжирів, солі, крохмалю, цукру і різних штучних добавок, які дуже шкодять організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини