Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені з'ясували, яка кава найнебезпечніша для здоров'я людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, яка кава найнебезпечніша для здоров'я людини

Учасники експерименту пили каву, яка була приготована різними способами і зрештою дослідники встановили зв'язок між способом заварювання кави, серцевими нападами та тривалістю життя.

1 лютого 2023, 01:15 comments5536
Поділіться публікацією:

Фахівцям, за час проведення масштабного дослідження, вдалося встановити, які способи приготування напою, що бадьорить, є корисними, а які – шкідливі для здоров'я людини. Про це повідомляє видання Sage Journals.

Вчені з'ясували, яка кава найнебезпечніша для здоров'я людини

Дослідження тривали понад 20 років/Ілюстраційне фото

Повідомляється, що дослідження проводилося з 1985 по 2003 рік включно. У ньому взяло участь понад 500 тисяч осіб віком від 20 до 79 років, проте, при цьому, вчені враховували спосіб життя цих людей, наявність шкідливих звичок, надмірну вагу та рівень фізичної активності.

Учасники експерименту пили каву, яка була приготована різними способами і зрештою дослідники встановили зв'язок між способом заварювання кави, серцевими нападами та тривалістю життя.

Як з'ясувалося, найшкідливішою є нефільтрована кава і кава, заварена прямо в чашці. Така кава містить багато речовин, що підвищують холестерин, надлишок якого в організмі є поширеною причиною розвитку таких захворювань, як стенокардія, інфаркт міокарда, інсульт тощо.

Найбільш шкідливою кавою стає тоді, коли гуща надовго залишається в гарячій воді. Тому шкідливі також еспресо, капучино та кава по-турецьки, зазначили дослідники.

А найкориснішою виявилася кава, приготована способом одноразової протоки гарячої води через шар меленої кави, що знаходиться на фільтрі (фільтр-кава).

Помірне вживання такого напою зменшує ризик смерті від серцево-судинних захворювань та навіть подовжує життя. Найнижча смертність серед учасників була серед тих, хто випивав 1-4 чашки такої кави на день.

Раніше "Коментарі" писали: Медики назвали продукт, який прискорює відновлення після коронавірусу. Останнім часом у світі знову посилено заговорили про черговий спалах коронавірусної інфекції, який почав стрімко мутувати.

Читайте також: Названо ознаки того, що настав час припинити пити каву. Кава є одним із найпопулярніших напоїв у світі, проте вживати його потрібно з розумом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини