Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені відповіли, чому жінки старіють швидше за чоловіків
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені відповіли, чому жінки старіють швидше за чоловіків

Дослідники з Ексетерського університету (Великобританія) з'ясували, чому жінки старіють швидше, ніж чоловіки

13 січня 2022, 09:15
Поділіться публікацією:

Старість – природний біологічний процес, від якого не вдасться нікому сховатися. Але як з'ясувалося, жінки починають старіти швидше за чоловіків і на це є ряд причин. Про це розповіли вчені з Ексетерського університету (Велика Британія).

Вчені відповіли, чому жінки старіють швидше за чоловіків

Жінки старіють швидше за чоловіків (фото з відкритих джерел)

Дослідники зазначили, що деякі фактори послаблюють здоров'я жінок і цим провокують процес старіння. Обличчя людей починають змінюватися приблизно в 40-50 років, але в цьому віці жінки старіють швидше через те, що в їхньому організмі відбувається гормональна перебудова — починається менопауза. Рівень естрогену, який відповідає за молодість, уповільнюється, тому на обличчі з'являються зморшки.

Плюс до всього, у період менопаузи жінки втрачають велику кількість гормонів, крім естрогена. В організмі також знижується вироблення колагену, який відповідає за еластичність та пружність шкіри.

Експерти зазначили, що у чоловіків також після 40 років з'являються зморшки, але їхня шкіра на 25% товща за жіночу, тому їх менше, але вони, як правило, глибші.

Також вчені розповіли, що на шкірі у чоловіків і жінок різна кількість сальних залоз і волосяних фолікулів, які розташовуються між шкірою і м'язами. Чоловіча шкіра краще захищена внаслідок більшого вироблення шкірного жиру, який і допомагає зберегти еластичність.

Нагадаємо, експерти назвали страву, яку вживають на сніданок, яка може прискорити процес старіння.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що ряд харчових продуктів та добавок, якими ми любимо себе побалувати, суттєво прискорюють процес старіння у нашому організмі.

Читайте також, які помилки прискорюють процес старіння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини