Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Яка їжа на сніданок може прискорити процес старіння
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка їжа на сніданок може прискорити процес старіння

Експерти в галузі харчування розповіли, яке блюдо, що вживається на сніданок, може прискорити процес старіння

10 січня 2022, 10:20
Поділіться публікацією:

Від якості сніданку залежить як настрій, так і самопочуття. Є продукти, які підвищують енергію та поповнюють запаси організму корисними речовинами, а є ті, що шкодять здоров'ю та прискорюють процес старіння.

Яка їжа на сніданок може прискорити процес старіння

Яка страва прискорює процес старіння / Фото: pixabay.com

Експерти в області харчування рекомендують на сніданок відмовитися від солодких пластівців, попри те, що така страва дуже популярна, недорога і швидка у приготуванні, вона містить багато цукру, рафінованого борошна, штучних підсолоджувачів, насичених жирів, консервантів та інших хімічних речовин. А ці інгредієнти викликають ожиріння, порушують обмінні процеси та сприяють старінню організму.

Крім того, рафінований цукор та вуглеводи можуть викликати запальні процеси, погіршення здоров'я кишківника та збільшення ваги – маркери, пов'язані з хронічними захворюваннями серця та навіть цукровим діабетом.

Нагадаємо, що фрукти є цінним джерелом вітамінів та корисних речовин, які підтримують наш стан здоров'я. Особливу увагу американський експерт Люсія Гарсія рекомендує звернути на яблука, тому що вони багаті на антиоксидантні речовини, які захищають клітини організму та уповільнюють процес старіння.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені з Університету Маямі дійшли висновку, що ключові генетичні програми, які сприяють довголіттю, працюють не довше за середній вік.

Читайте також, що дослідники із Гарвардської медичної школи виявили ще один фактор передчасного старіння. Виявляється, що гіперактивність нервової системи провокує старіння мозку, отже, знижує і тривалість життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини