Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені розповіли про небезпеку парацетамолу: кому не можна приймати ліки
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли про небезпеку парацетамолу: кому не можна приймати ліки

Дослідники зазначили, що механізм дії парацетамолу ще не вивчений повністю

24 вересня 2021, 17:46
Поділіться публікацією:

Згідно з результатами дослідження, опублікованому на порталі Nature Reviews Endocrinology, прийом парацетамолу в період вагітності може нести загрозу для нормального розвитку дитини в утробі, передає видання "Голос.UA".

Вчені розповіли про небезпеку парацетамолу: кому не можна приймати ліки

Вчені розповіли про небезпеку парацетамолу: кому не можна приймати ліки - фото з відкритих джерел

В ході дослідження, вчені проаналізували матеріали, які раніше публікували з цієї проблеми, а також результати наукових експериментів над клітинами і тваринами. Дослідники з'ясували, що популярний лікарський засіб може не тільки заважати розвитку плода, а також сприяти появі репродуктивних і неврологічних збоїв.

Вчені заззначили, що механізм дії парацетамолу ще не вивчений повністю, тому дослідники закликали жінок під час вагітності проводити консультації з медиками, перш ніж приймати будь-які ліки. У разі призначення певних препаратів, їх слід приймати протягом короткого часового проміжку.

Зазначимо, що парацетамол, мабуть, можна знайти в кожній домашній аптечці, тому що він є одним з найбільш поширених антиперетиків-анальгетиків. Однак, австралійські вчені поставили під сумнів його ефективність за різних типах болю. Вчені з Університету Сіднея провели аналіз і порівняли дані про знеболювальну дію парацетамолу і плацебо при лікуванні майже 50 спільних больових станів. Детальніше — в нашому матеріалі.

Раніше в матеріалі інтернет-видання говорилося про те, що необхідно відповідально підходити до прийому лікарських засобів, а саме, слідувати інструкціям і вказівкам лікарів. Але багато людей забувають про одну деталь. Йдеться про напої, якими запивають препарати. Фахівці розповіли, які з них не підходять для такої мети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини