Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені розповіли, чим небезпечне безсоння
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, чим небезпечне безсоння

Вночі організм людини має відпочивати. Якщо ж ви в нічний час постійно не спите і не дотримуєтеся правильного порядку дня, то на вас чекають неприємності.

6 січня 2023, 04:25
Поділіться публікацією:

Регулярне неспання вночі може призвести до депресії, апатії, синдрому хронічної втоми, емоційного вигоряння і навіть спонукати до суїциду.

Вчені розповіли, чим небезпечне безсоння

Небезпека безсоння/ Фото з відкритих джерел

Так, фахівці встановили, що звичка дуже пізно лягати спати може призвести до серйозних психічних розладів та змінити особистість людини.

Жахливі результати досліджень шотландських вчених були опубліковані в журналі Lancet.

Повідомляється, що фахівці провели масштабні дослідження та проаналізували медичні дані понад 90 тисяч британців віком від 37 до 73 років.

З'ясувалося, що навіть незначні порушення циркадних ритмів, спричинені підвищеною активністю у нічний час доби порівняно з денним, можуть призвести до психічних розладів.

Так, серед більш активних у нічний час людей ризик біполярного розладу був на 11 відсотків вищим, а депресії — вищим на шість відсотків.

Крім того, любителі нічного неспання частіше скаржилися на відчуття самотності та погане самопочуття, а також страждали від панічних атак, депресії та апатії.

Саме тому фахівці радять дотримуватись правильного розпорядку дня та відпочивати у нічний час, якщо є така можливість.

Раніше "Коментарі" писали про те , що медики розповіли від яких продуктів потрібно відмовитись, якщо болить горло. З настанням зимових холодів у рази зростає кількість людей, що захворіли на ГРВІ. Для того щоб полегшити перебіг хвороби та знизити хворобливі відчуття у горлі рекомендуємо прислухатися до наших порад.

Читайте також: Дієтологи назвали оптимальний вечірній перекус: топ продуктів. Якщо вірити фахівцям, немає нічого поганого в тому, що ми дозволяємо собі перекушування після 6 вечора. Головне, щоб між останнім прийомом їжі та відходом до сну пройшло хоча б три години.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини