Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені назвали групу крові, яку схильні вибирати кліщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали групу крові, яку схильні вибирати кліщі

Проведенні дослідження вказують, що деякі групи крові більше подобаються кліщам, ніж інші.

28 квітня 2023, 17:30 comments8500
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Вчені з Університету Масарика в Брно вирішили провести дослідження, щоб перевірити, чи схильні кліщі вибирати певні групи крові. Дослід науковців підтвердив цей факт. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання NY Post.

Вчені назвали групу крові, яку схильні вибирати кліщі

Кліщів приваблюють різні групи крові. Фото з відкритих джерел

Група крові людини може бути одним з факторів, що підвищують ризик укусу кліща та в подальшому передачі небезпечних захворювань. Вчені стверджують, що близько 17% кліщів інфіковані бактерією, яка може викликати потенційну небезпечну хворобу Лайма.

Вчені провели дослідження в якому внесли в чашку Петрі по краплині кожної групи. Усі краплини були на однаковій відстані. Потім у чашку Петрі помістили кліща та почекали 120 секунд, поки тварина обере певну групу крові.

Експеримент повторили сотню разів і з’ясували, що у більшості випадків кліщі вибирають другу групу крові – 36%. Найменший показник привабливості для кліщів спостерігали у третій групі крові – 15%. Перша та четверта групи крові мали середні показники.

"Люди з другою групою крові повинні вжити відповідних заходів, щоб більш ефективно захистити себе та знизити ризик зараження небезпечними захворюваннями, які передаються кліщами", — говорить авторка дослідження Алена Заковська.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що провідний лікар-кардіолог Діпака Бхатта назвав сім продуктів, які він ніколи не їсть, щоб зберегти своє здоров’я. У список потрапило кілька неочікуваних позицій.

Також "Коментарі" писали про новий штам коронавірусу Arcturus, який шириться світом. У Таїланді зафіксували першу смерть від цього штаму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини