Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування Світом шириться новий штам коронавірусу Arcturus: зафіксовано першу смерть
commentss НОВИНИ Всі новини

Світом шириться новий штам коронавірусу Arcturus: зафіксовано першу смерть

У Таїланді пацієнт помер від нового варіанту COVID-19 штаму Arcturus

25 квітня 2023, 10:30
Поділіться публікацією:

Про це повідомив генеральний директор Департаменту медичних наук Таїланду Супакіт Сірілак, пишуть "Коментарі".

Світом шириться новий штам коронавірусу Arcturus: зафіксовано першу смерть

Новий штам коронавірусу забрав перше життя

За його словами, чоловік, життя котрого забрав коронавірус був похилого віку та мав хронічні проблеми зі здоров’ям.  Тому, летальний випадок пов’язують не лише з тяжкістю цього підваріанту COVID-19, а й з впливом інших факторів.

Усього, у Таїланді уже виявили 27 випадків  штаму Arcturus. Там прогнозують ймовірне стрімке поширення цього підвиду коронавірусу. Про це стверджує вірусолог Йонг Повораван з Університету Чулалонгкорн.

"З 9 по 15 квітня кількість пацієнтів, госпіталізованих з вірусом, зросла у 2,5 раза порівняно з попереднім тижнем", — додає професор.

Тож, ситуація потребує уваги й можливого прийняття посилених заходів безпеки.

Про Arcturus вперше заговорили у січні цього року, штам перебуває на контролі Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) з 22 березня.

Як стверджує лікарка Марія Ван Керхов, технічна керівниця ВООЗ з Covid:

"Він був в обігу вже кілька місяців.  Він має одну додаткову мутацію в спайковому білку, який, згідно з лабораторними дослідженнями, показує підвищену інфекційність, а також потенційну підвищену патогенність", — зазначає лікарка.

Даний підвид коронавірусу, породжених Omicron, наразі виявлений у 22 країнах, включаючи Великобританію та США.

В Індії МОН запровадило обов’язкове носіння масок в деяких штатах та збільшення виробництва вакцин через збільшення випадків захворювання на COVID-19.

У Великобританії, зафіксовано 50 підтверджених випадків коронавірусу, проте, там стверджують: "зарано говорити про те, що Британія може зіткнутися з новим сплеском інфекцій, викликаних Arcturus".

Читайте також на сайті "Коментарі", —  у Китаї жінка померла від пташиного грипу: такий випадок зафіксували вперше. ВООЗ зафіксувала смерть 56-річної жінки на південному сході Китаю, від пташиного грипу H3N8.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини