Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Кардіолог пояснює, які сім продуктів він ніколи не їстиме
commentss НОВИНИ Всі новини

Кардіолог пояснює, які сім продуктів він ніколи не їстиме

Провідний серцевий лікар назвав сім продуктів, які він ніколи не їсть, щоб зберегти своє здоров’я.

2 квітня 2023, 14:30 comments7515
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

До списку заборонених продуктів доктора Діпака Бхатта потрапили такі очевидні варіанти як фастфуд, червоне м’ясо та алкоголь, проте є й зовсім несподівані позиції. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Daily Mail.

Кардіолог пояснює, які сім продуктів він ніколи не їстиме

Кардіолог Діпака Бхатта. Фото з відкритих джерел

В Україні від хвороб серця та судин кожного року помирає близько 250-300 тис. людей, що роблять ці захворювання найбільшими вбивцями. За словами доктора Бхатта відмова або зменшення споживання певних продуктів може покращити здоров’я людини.

Кокосова олія

Кокосова олія все частіше з’являється в українських магазинах, проте за словами Діпака Бхатта вона містить більше насичених жирів, ніж сало, що може спричинити накопичення холестерину в кровоносних судинах. Кокосова олія має користь для здоров’я, але це, як і все — у певний момент занадто багато будь-чого, ймовірно, матиме зворотний ефект.

Надлишок білка

Люди, які піклуються про своє здоров’я та ходять у спортзали переважно дотримуються багатобілкової дієти. Кардіолог пояснює, що велика кількість білка може нашкодити ниркам. Рекомендована кількість білка становить 0,6 грама на 1 кг ваги. Це означає, що людина вагою 74 кг споживати 60 грамів білка на день. Надмірне споживання білка також може означати, що інші групи продуктів нехтують.

Енергетичні напої

Кардіолог стверджує, що через високий вміст цукру та інших інгредієнтів у енергетичних напоях може підвищуватись артеріальний тиск та виникати аритмія.

Червоне м’ясо

Найгірше для здоров’я серцево-судинної системи — це червоне м’ясо, вважає доктор Бхатта та додає, що немає жодних сумнівів, що червоне м’ясо підвищує ризик серцевих захворювань, а також раку. Оброблене м’ясо, як-от ковбаса, бекон і салямі, має велику кількість калорій, насичених жирів і солі.

Алкоголь

Відомий кардіолог вважає міфом ідею, що алкоголь добре впливає на роботу серця. Алкоголь — це, по суті, порожні калорії, позбавлені будь-якої поживної цінності, розповідає Діпака Бхатта. Цей продукт підвищує ризик виникнення проблеми з серцевим ритмом або аритмії, відомої як фібриляція передсердь.

Фастфуд

За словами кардіолога фастфуд може бути настільки шкідливим, що перешкоджатиме дії ліків. Бхатта розповідає, що швидка їжа має багато солі та цукру і певні ліки можуть гірше діяти у такому стані, ніж якби людина харчувалась не фастфудом.

Цукор

Провідний лікар радить уникати додавання цукру в страви. Надмірне споживання цукру може спричинити збільшення накопичення жиру в організмі, особливо в печінці та навколо внутрішніх органів. З часом організм починає чинити опір дії інсуліну, і підшлункова залоза повинна виробляти більше інсуліну, щоб підтримувати рівень глюкози в крові в межах норми. Тривале підвищення рівня цукру в крові може призвести до розвитку діабету 2 типу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ВООЗ скликала термінову нараду щодо смертельного спалаху вірусу Марбург.

Також "Коментарі" писав про лікаря, який не приймав душ п’ять років. Які висновки з експерименту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Василий

2 квітня 2023, 13:59

ПОЛНАЯ ЗАЛИПУА ДЛЯ ГАЛОЧКИ И РЕКЛАМЫ ТУТОВОГО ДУРНЯ..


Новини