Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікар не приймав душ п’ять років. Які висновки з експерименту
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар не приймав душ п’ять років. Які висновки з експерименту

Лікар п'ять років не користується милом, дезодорантом і гелями для душу. Тіло обполіскує водою. До яких результатів він дійшов.

12 лютого 2023, 14:40 comments17634
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Джеймс Гемблін на п'ять років відмовився від мила та іншої косметики та класичного душу. Він вирішив перевірити, як вплине відсутність ванни на мікробіом шкіри. Його висновки можуть когось шокувати. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на британський науковий ресурс IFLScience.

Лікар не приймав душ п’ять років. Які висновки з експерименту

Лікар Джеймс Гемблін. Фото з відкритих джерел

Лікар та викладач громадської охорони здоров’я Єльського університету Джеймс Гемблін нещодавно видав свою нову книгу Clean: The New Science of Skin (Чистота: Нова наука про шкіру), в якій руйнує сучасні переконання щодо гігієни. Гемблін відмовився на п’ять років від душу, мила (за винятком миття рук, яке є необхідним у його професії) та косметичних засобів за доглядом за шкірою.

Як згадує Джеймс Гемблін все почалось з необхідності заощадити гроші. Лікар почав роздумувати над тим, скільки у нього йде грошей на косметичні засоби та на скільки вони є ефективними.Так Гемблін почав свій експеримент.

"Наша шкіра, як і наш кишківник, є домом для трильйонів корисних для нас мікробів, але ми постійно вбиваємо їх під час гігієнічних ритуалів", — стверджує лікар.

На думку лікаря сьогодні людство зайшло занадто далеко у використанні гігієнічних засобів, а деякі з них можуть бути просто шкідливі. Гемблін вважає, що чим більше ми змиваємо наш природний мікробіом, тим більш уразливими ми стаємо до шкідливих і патогенних мікробів, вугрів та алергії.

Джеймс Гемблін ділиться висновками експерименту та зазначає, що його пахви більше не пахнуть так неприємно ніж тоді, коли він іноді забував використовувати дезодорант. У лікаря покращився колір обличчя, Гемблін позбувся прищів, а його шкіра перестала бути жирною.

Гемблін зазначає, що не варто брати участь у такому радикальному експерименті, проте просить переглянути свої гігієнічні звички та засоби догляду за шкірою.

"Ми бездумно піддалися маркетингу величезної індустрії та культу краси, і більшість косметики, яку ми використовуємо, не потрібна і не ефективна", — підсумовує лікар.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як вибрати апельсини без кісточок. Слід звернути увагу на одну деталь

Також "Коментарі" писали, що вченні з'ясували, яка кава найнебезпечніша для здоров'я людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини