Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування ВООЗ скликала термінову нараду щодо смертельного спалаху вірусу Марбург
commentss НОВИНИ Всі новини

ВООЗ скликала термінову нараду щодо смертельного спалаху вірусу Марбург

ВООЗ скликала групу експертів, щоб обговорити, як боротися з Марбургом. Вірус вперше з'явився цього року в Екваторіальній Гвінеї та вбив дев'ятьох людей.

15 лютого 2023, 13:51 comments4799
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В Екваторіальній Гвінеї вірус Марбург забрав життя дев'яти людей. Всесвітня організація охорони здоров'я скликала термінове засіддання групи експертів з цього приводу. Вірусу Марбург — одна з найсмертоносніших хвороб у світі, який вбиває близько 90% уражених. Людство досі не має ліків проти нього. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Daily Mail.

ВООЗ скликала термінову нараду щодо смертельного спалаху вірусу Марбург

Лікарі в захисних костюмах проти вірусу Марбург в Африці. Фото з відкритих джерел

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) скликала екстрене засідання 14 лютого через черговий спалах одного з найнебезпечніших для людини вірусу Марбург в Африці. Вірус вбив дев'ять людей в Екваторіальній Гвінеї та ймовірно ще десятки заразились ним. Це перший спалах цього вірусу в країні.

"Спостереження в цьому районі було посилено", — сказав національний представник ВООЗ в Екваторіальній Гвінеї Джордж Аме.

Вірус вважається більш небезпечним ніж Ебола. За оцінками, він вбиває до 90% інфікованих людей.  Найтиповішим симптомом вірусу Марбург є очна кровотеча. Цей вірус входить до списку ВООЗ як один з найнебезпечніших збудників та може стати причиною наступної глобальної пандемії.

Саме з цієї причини було зібрано засідання ВООЗ. Головною темою обговорення стало прискорення роботи над вакцинами та препаратами проти цього вірусу. Наразі з 28 перспективних вакцин дослідники обрали 5 найбільш пріоритетних.

"Випадки ураження вірусом Марбурга рідкісні, проте дуже смертельні. Африканські фруктові кажани є природними розносниками вірусу, але вони, схоже, не хворіють при зараженні. Коли Марбург потрапляє на приматів, включаючи людей, це смертельно", — повідомляє Daily Mail.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про лікаря, який провів експеримент і п'ять років не приймав душ.

Також "Коментарі" писали про 7 знаменитостей, які виросли в бідності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини