Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені назвали простий спосіб, як уповільнити старіння
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали простий спосіб, як уповільнити старіння

Дослідники з'ясували, що за допомогою одного мікроелемента можна уповільнити процес старіння організму

6 квітня 2021, 17:40
Поділіться публікацією:

Старіння є неминучим фактором життя, але ми здатні уповільнити його настання за допомогою простих способів, наприклад, правильного харчування.

Вчені назвали простий спосіб, як уповільнити старіння

Як уповільнити процес старіння (фото з відкритих джерел)

Вчені з Единбурзького університету (Велика Британія) заявляють, що для збереження молодості та краси необхідно збагачувати раціон важливим мікроелементом — залізом.

Експерти зазначили, що залізо в організмі виконує низку функцій, зокрема зміцнює імунітет, бере участь в метаболічних процесах, синтезі ДНК і є ключовим фактором у процесі старіння.

Під час дослідження вчені проаналізували генетичні дані 1,75 млн осіб. У підсумку вони виявили 10 областей геному, пов'язаних зі збільшенням тривалості життя. До слова, половина з них була виявлена ​​вперше. Але найдивніше те, що багато них були пов'язані з метаболізмом заліза.

Рівень цього мікроелемента важливо підтримувати в нормі, тому що занадто аномальний або чи дуже низький його показник може викликати проблеми зі здоров'ям (призвести до хвороби Паркінсона, порушень роботи печінки та зниження імунітету).

Результати цього дослідження також допомогли пояснити, чому велика кількість багатого залізом червоного м'яса в раціоні може бути пов'язана із деструктивними віковими змінами.

Якщо ж вам потрібно поповнити запаси заліза в організмі, експерти рекомендують збагачувати раціон шпинатом, броколі, тунцем, гарбузовим насінням, кіноа.

Нагадаємо, що дефіцит заліза призводить до депресії, проблем із кишківником, ламкості волосся та нігтів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-дієтолог Світлана Фус розповіла, які продукти впливають на засвоєння заліза в нашому організмі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини