Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Які продукти впливають на засвоєння заліза в нашому організмі
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти впливають на засвоєння заліза в нашому організмі

Необхідно враховувати, наскільки добре цей мікроелемент зможе доставлятися в організм

9 листопада 2020, 20:35
Поділіться публікацією:

Більшість людей впевнені в тому, що якщо регулярно їсти продукти, в яких міститься багато заліза і білка, то рівень гемоглобіну повинен бути в повному порядку. Але кваліфікований дієтолог Світлана Фус розповіла, що якщо з білком трохи простіше, то з засвоєнням заліза набагато складніше. Тому прийшов час детальніше розібратися в цьому питанні.

Які продукти впливають на засвоєння заліза в нашому організмі

Які продукти впливають на засвоєння заліза. Фото: unsplash

Фахівець каже, що важливо не тільки вибирати продукти з необхідними мікроелементами, але також задуматися про те, як він буде доставлятися в організм. Експерт поділилася, що на цей процес впливає безліч факторів. Наприклад, якщо кислотність шлункового соку низька, то залізо буде засвоюватися організмом не дуже добре. Плюс, важливо враховувати правильне поєднання продуктів, стан кишечника і наявність певних речовин, які сприяють засвоєнню.

Світлана розповідає, що коли ми їмо м'ясо, то отримуємо близько 20 відсотків заліза. А коли ж справа доходить до овочів, круп і бобових — всього 5 відсотків. Саме тому підтримувати рівень гемоглобіну за допомогою яблук, гречки і гранатів складніше. Для того, щоб його підвищити, необхідно якась кількість часу і терпіння.

Дієтолог резюмує, що з помідорів, броколі, цвітної капусти, гарбуза, моркви і навіть картоплі залізо засвоюється набагато краще, ніж, наприклад, зі шпинату, хліба чи сочевиці.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, чим небезпечний дефіцит заліза.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини