Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені назвали найрідкісніший колір очей: його має 2% населення
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали найрідкісніший колір очей: його має 2% населення

Дослідники вказали колір очей, який зустрічається найчастіше у популяції людей та той, який є найрідкіснішим.

18 червня 2023, 16:00 comments3389
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Близько 10 тис. років тому усі люди на Землі мали однаковий колір очей – карий. Однак через генетичні зміни сучасна людина має кілька варіантів кольору очей: карий, блакитний та зелений. Саме останній є найрідкіснішим. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Healthy.

Вчені назвали найрідкісніший колір очей: його має 2% населення

Вчені назвали найрідкісніший колір очей. Фото з відкритих джерел

За даними Американської академії офтальмології (AAO) лише 2% населення мають зелений колір очей, що робить його найрідкіснішим. У 79% людей на планеті колір очей — карий, тоді як решта мають блакитний колір. Спеціалісти у сфері офтальмології пояснюють, що колір очей визначається меланіном, який також забарвлює наше волосся та шкіру.

"Люди з карими очима мають багато меланіну в райдужній оболонці, а люди з блакитними очима — набагато менше", — каже офтальмолог та доктор медичних наук Юна Рапопорт.

Через кількість меланіну колір очей варіюється від світло-блакитного до темно-коричневого, тоді як зелений колір знаходиться посередині за вмістом меланіну. 

Офтальмологи зазначають, що товщина райдужної оболонки також впливає на колір очей. Наприклад, якщо у людини мало меланіну, і тонка оболонка, то очі будуть виглядати блакитного або сірого кольору. Лікарі також пояснили, чому інколи у людей бувають очі фіолетового кольору. При певних обставинах світло в навколишньому середовищі відбивається під кутом, що може тимчасово надавати блакитним очам фіолетового відтінку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що чоловік з’їв брудну полуницю та помер. Медик показав, що сталось з його мозком.

Також "Коментарі" писали про вчених, які назвали найбільш привабливу групу крові для комарів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини