Головна Новини Здоров'я наше тіло Чоловік з’їв брудну полуницю: медик показав, що сталось з його мозком
commentss НОВИНИ Всі новини

Чоловік з’їв брудну полуницю: медик показав, що сталось з його мозком

Медик опублікував фотографію мозку пацієнта, який захворів на ехінококоз.

12 червня 2023, 20:00 comments4232
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Червень – це традиційно місяць полуниці, однак перед вживанням ягоди слід обов’язково мити. Інакше можна заразитись ехінококозом. Хвороба спочатку не викликає симптомів, однак може призвести до смерті, що і сталось з одним пацієнтом. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Instagram медика Яна Світала, який розповів про трагічний випадок.

Чоловік з’їв брудну полуницю: медик показав, що сталось з його мозком

Мозок чоловіка уражений ехінококозом. Фото з відкритих джерел

Польський фельдшер Ян Світала поділився в соцмережах фотографією головного мозку, яку зробили за допомогою МРТ. У пацієнта, який скаржився на головні болі виявили нетипові структури у головному мозку. За словами медика, цими структурами виявись гніздові паразити. Світала уточнює, що це був ціп'як, який викликає таке захворювання як ехінококоз.

Хворий, чиї фото опублікував медик помер під час госпіталізації, коли одна з кіст у головному мозку розірвалась.

Ехінококоз — це захворювання, яке викликається личинковими формами ціп’яка. Ці паразити розвиваються і утворюють пухирі. Вони можуть оселитися в будь-якій м’якій тканині і органі людського тіла. В понад 80% випадків вибирають печінку та легені, а в 10% фіксують ураження в мозку.

Хвороба зазвичай не має симптомів на початкових стадіях. Як що уражена печінка, то у пацієнта спостерігається біль у животі та нудота. При уражені легенів – кашель, біль у грудях та задишка.

Лікування ехінококозу полягає в хірургічному видаленні кіст і застосуванні відповідних медикаментів. Загальна частота ехінококозу становить від 1 до 220 випадків на 100 тисяч населення. Тому медик Ян Світала наголошує на потребі мити руки, фрукти та ягоди перед вживанням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що станеться з організмом людини, якщо ви будете їсти щодня полуницю.

Також "Коментарі" писав, що науковці провели дослідження з комарами та з'ясували групу крові, якій вони надають найбільшу перевагу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Микита

13 червня 2023, 10:11

Оце жесть!!! Я реально задумався! Тепер тільки миту полуницю братиму


Новини