Головна Новини Здоров'я наше тіло Що станеться з організмом людини, якщо ви будете їсти щодня полуницю
commentss НОВИНИ Всі новини

Що станеться з організмом людини, якщо ви будете їсти щодня полуницю

Як впливає полуниця на організм людини при тривалому споживані цих ягід.

9 червня 2023, 15:00 comments6057
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В Україні сезон полуниці стартує з середини травня і триває до початку липня. Сезон полуниці досить короткий, тому люди намагаються максимально використати його і вживають ягоди щодня. Про те, як щоденне споживання полуниці впливає на організм повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Medicinenet.

Що станеться з організмом людини, якщо ви будете їсти щодня полуницю

Що станеться, якщо ви будете їсти щодня полуницю. Фото з відкритих джерел

Ягоди полуниці містять багато антиоксидантів, харчових волокон, вітаміну С і мало калорій. У 100-грамовій порції полуниці 30 калорій, тоді як банани мають близько 80, а вівсяні пластівці понад 350. Полуниця прискорює метаболізм і підтримує роботу травної системи та жовчовиділення.

Високий вміст клітковини в полуниці також позитивно впливає на рівень холестерину та цукру. Підвищена концентрація цих показників відповідає за розвиток серцево-судинних захворювань та цукрового діабету. Наукові дослідження показали, що регулярне вживання полуниці знижує ризик інфаркту та високого кров'яного тиску.

Інші поживні речовини, якими багата полуниця це вітаміни А, В2, В3, Е, а також калій, магній, кальцій, фосфор та інші. Загалом щоденне споживання полуниці покращує роботу травної системи, поліпшує зір, знижує ризик цукрового діабету та серцево-судинних.

Хоча полуниця є поживним доповненням до будь-якої дієти, її слід вживати в помірних кількостях. Ресурс Medicinenet рекомендує вживати близько восьми ягід полуниці щодня, адже надмірне споживання ягід може викликати розлад шлунку, печію, здуття живота та алергічні реакції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 96-річний марафонець назвав три причини свого довголіття.

Також "Коментарі" писали про лікаря, який виявив у животі жінки неочікуваний предмет. Вона страждала 10 років від болю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини