Головна Новини Здоров'я наше тіло "Вбиває" хребет: у якій позі не слід спати
commentss НОВИНИ Всі новини

"Вбиває" хребет: у якій позі не слід спати

Експерти розповіли, у якій позі не варто спати, бо вона негативно впливає на хребет

5 січня 2022, 21:40 comments1595
Поділіться публікацією:

Становище, в якому ми звикли спати, може стати причиною поганого самопочуття, а іноді навіть викликати порушення сну. Тому потрібно знати, які пози є небезпечними. У цьому питанні допомагають розібратися фахівці.

"Вбиває" хребет: у якій позі не слід спати

Яка поза для сну «вбиває» хребет // Фото: depositphotos

Доктор Раймонд Джонатан Ха зазначив, що не варто спати на животі, така поза є однією з найнеправильніших, бо надає додатковий тиск на м'язи та суглоби хребта, згладжуючи природний вигин. Плюс до всього, в такому положенні ми повертаємо шию, а це може викликати болючі відчуття у верхній частині спини.

Терапевт Марлін Колдуелл розповіла, що найкомфортнішою є поза на спині, тому що дозволяє вазі рівномірно розподілятися по всьому тілу, не створюючи тиску на конкретні точки. Вона підкреслює, що дуже важливо тримати спину в нейтральному положенні, особливо, якщо вже є больовий синдром.

А ще сон у такому положенні полегшує біль та тиск у носових пазухах, знижує напади головного болю, а також зберігає молодість, оскільки сон обличчям у подушку може призвести до утворення мімічних зморшків.

Нагадаємо, професор Нілонг Вяс розповів, що шум – одна з головних перешкод для гарного нічного сну. Але що робити, якщо у вас галасливі сусіди?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вченими з Університету Мердока назвали пряність, яку потрібно вживати людям, які страждають на безсоння.

Читайте також, що поза на животі – це своєрідна бомба уповільненої дії. Вона погано впливає на роботу травлення, статевих органів, змінює роботу серцево-судинної системи та перешкоджає нормальному диханню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини