Головна Новини Здоров'я наше тіло Названа пряність, яка допомагає при безсонні
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа пряність, яка допомагає при безсонні

Вченими з Університету Мердока назвали пряність, яку потрібно вживати людям, які страждають безсонням

30 квітня 2021, 21:15
Поділіться публікацією:

Безсоння — це не лише брак сну, але і нездатність добре висипатися, і з цією проблемою стикаються багато людей. Але фахівці з Університету Мердока (Австралія) знайшли спецію, яка допомагає поліпшити сон.

Названа пряність, яка допомагає при безсонні

Як впоратися з безсонням (фото з відкритих джерел)

Вчені відзначають, що безсоння та інші порушення сну, якщо їх ігнорувати, можуть призвести до серйозних проблем зі здоров'ям, наприклад, до ожиріння, хвороб серця або цукрового діабету. Але виправити проблему можна, як виявилося, за допомогою шафрану — дуже корисної та однією з найдорожчих прянощів у світі.

Дослідження показало, що вживання 15 мг шафрану 2 рази в день протягом місяця покращує якість і тривалість сну. При цьому помітні зміни відбулися протягом перших семи днів експерименту.

Автор дослідження Адріан Лопресті зазначив, що шафран також є ефективним фармацевтичним антидепресантом, тому допомагає пацієнтам з депресією (легкого та середнього ступеня тяжкості).

Також ефірна олія шафрану є антиоксидантом і допомагає боротися з раковими клітинами. Ще одна корисна властивість шафрану полягає в поліпшенні зору у людей, які страждають, в силу природних процесів старіння організму, м'язової дегенерації або пігментним ретинітом.

Нагадаємо, кожна людина хоч раз стикалася з безсонням — поширеним порушенням сну. Воно може з'явитися через безліч причин і викликати серйозні наслідки, якщо нічого не робити. Але є кілька прийомів, які допоможуть впоратися з цим станом.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що безсоння і регулярний недосип можуть спровокувати когнітивні порушення. Зокрема, йдеться про зниження працездатності та погіршення пам'яті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини