Головна Новини Здоров'я наше тіло П'ять прийомів, які допоможуть подолати безсоння
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять прийомів, які допоможуть подолати безсоння

Безсоння в тій чи іншій мірі знайоме кожній людині

31 жовтня 2020, 02:20
Поділіться публікацією:

Мабуть, кожна людина хоч раз стикалася з безсонням — поширеним порушенням сну. Воно може з'явитися через безліч причин і викликати серйозні наслідки, якщо нічого не робити. Видання Lucky-women поділилося декількома прийомами, які допоможуть впоратися з цим станом.

П'ять прийомів, які допоможуть подолати безсоння

Відмова від гаджетів

Якщо хочете нормалізувати свій сон, тоді відмовтеся від телефонів та інших гаджетів, які заважають вам заснути. Їх яскраве світло шкідливо впливає на нервову систему. Коли йдете спати — залишайте телефон або планшет в іншій кімнаті.

Дихальна гімнастика

Для того, щоб розслабитися і збагатити організм киснем, спробуйте використовувати дихальну гімнастику, зокрема метод "4-7-8". Протягом 4 секунд вдихайте глибоко повітря, потім затримайте дихання на 7 секунд, а потім видихайте повітря ротом протягом 8 секунд.

Приймайте магній

Додайте у свій раціон харчування побільше продуктів, які містять магній, тому що цей елемент позитивно діє на нервову систему. Іони магнію нормалізують активність нервових клітин, беруть участь в синтезі нейромедіаторів, забезпечуючи антиоксидантну дію. Або ж можна звернутися до лікаря, щоб він виписав спеціальні препарати, які містять магній.

Затемненість

Постарайтеся лягати спати в повній темряві, щоб в організмі почав вироблятися мелатонін — гормон сну. Бажано виключити навіть кнопки цифрових гаджетів.

Свіжість

Перед сном провітріть приміщення, щоб температура в кімнаті була в діапазоні 18-21 градусів. Це допоможе вам швидше заснути та краще відпочити вночі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені виявили зв'язок між безсонням і зайвою вагою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини