Головна Новини Здоров'я наше тіло В Австралії в мозку жінки виявили унікальну знахідку: ніхто цього не очікував
commentss НОВИНИ Всі новини

В Австралії в мозку жінки виявили унікальну знахідку: ніхто цього не очікував

Після знімку МРТ лікарі в мозку жінки виявили живого хробака. Це перший випадок, коли паразит Ophidascaris потрапив у мозок людини.

31 серпня 2023, 12:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Австралійка поскаржилася на постійні болі в животі, кашель і проблеми з пам'яттю. Згодом лікарі вперше у світі виявили в її мозку живого хробака. Зазвичай цей паразит вражає пітонів.

В Австралії в мозку жінки виявили унікальну знахідку: ніхто цього не очікував

В Австралії в мозку жінки виявили живого хробака. Фото з відкритих джерел

У столиці Австралії місті Канберра під час операції з мозку 64-річної жінки вилучили живого восьмисантиметрового хробака. Згідно з науковою публікацією в Emerging Infectious Diseases, паразит належить до виду Ophidascaris robertsi, який зазвичай зустрічається лише у пітонів. Нейрохірург, який оперував жінку, був повністю розгублений і потребував консультації.

"Це перший випадок зараження людини Ophidascaris, зареєстрований у будь-якій точці світу", — сказав професор Санджая Сенанаяке.

Жінка у 2021 році скаржилась на біль у животі та діарею, а згодом симптоми змінились на кашель та надмірне потовиділення. У 2022 році до цих симптомів додались проблеми з пам’яттю та депресія. Через проблеми зі здоров’ям жінку госпіталізували та зробили МРТ, де виявили аномалію, яку слід було видалити хірургічним втручанням.

"Нейрохірург точно ніколи не думав, що знайде живого хробака. Нейрохірурги регулярно мають справу з інфекціями в мозку, але це була унікальна знахідка — ніхто не очікував", — сказав Сенанаяке.

Вчені вважають, що паразит потрапив у мозок жінки через пітонів, що живуть у місцевості, де мешкає потерпіла. Попри те, що вона не мала прямого контакту зі зміями, жінка часто збирала трави та ягоди у місцевості, які могли мати паразитів, що потрапляли у природу з організму змій. Медики пояснюють, що Ophidascaris не передається між людьми, тому цей випадок не спричинить пандемії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українка вісім місяців скаржилась на кашель. Лікарі знайшли неочікуваний предмет у її легенях.

Також "Коментарі" писали, що після укусу кота у чоловіка з Великобританії виявили невідому раніше інфекцію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини