Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування Після укусу кота у чоловіка з Великобританії виявили невідому раніше інфекцію
commentss НОВИНИ Всі новини

Після укусу кота у чоловіка з Великобританії виявили невідому раніше інфекцію

Британець постраждав від укусу бродячого кота. Лікарі виявили в інфікованих тканинах новий вид небезпечних бактерій.

8 серпня 2023, 13:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Нещодавнє дослідження опубліковане у науковому журналі Emerging Infectious Diseases описує випадок 48-річного британця, який після укусу бродячого кота заразився невідомою раніше бактеріальною інфекцією.

Після укусу кота у чоловіка з Великобританії виявили невідому раніше інфекцію

Чоловік у Великобританії заразився невідомою інфекцією після укусу кота. Фото з відкритих джерел

Британець звернувся до лікарні з численними ранами та набряками на руці після агресивної поведінки бродячого кота, який на нього напав. Чоловіку промили руку та лікували від можливих інфекцій з використанням низки антибіотиків, після чого виписали з лікарні.

Через 24 години британець повернувся до лікарні та поскаржився на інфекцію у двох пальцях. Лікарі видалили хірургічним шляхом пошкоджену тканину, промили рани та дали інші три антибіотики. Це спрацювало і чоловік одужав.

Згодом лікарі проаналізували уражені частини пацієнта та виявили геном бактерії, який не збігався з жодним з раніше зареєстрованих штамів. Дослідники встановили, що бактерія належить до роду Globicatella, однак відрізняється від споріднених штамів і є окремим і раніше неописаним видом.

Дослідники, які проаналізували випадок заявили, що коти можуть бути резервуарами невідомих патогенів і потенційних зоонозних інфекцій, які можуть переходити від тварин до людей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що британські вчені почали розробку вакцини проти "хвороби X". Ця вакцина буде спробою зупинити майбутні пандемії, які виникають через небезпечні тваринні віруси.

Також "Коментарі" писали про дослідників, які з’ясували максимально можливу тривалість життя людини. Наразі встановлено, що найстаріша людина на планеті прожила понад 120 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини