Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені з’ясували максимально можливу тривалість життя людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з’ясували максимально можливу тривалість життя людини

Науковці назвали рівень абсолютної межі тривалості людського життя.

6 серпня 2023, 15:45 comments1849
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Нове дослідження вчених показує, що люди можуть жити 120-150 років, але не більше ніж цей рівень "абсолютної" межі тривалості людського життя. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Live Science.

Вчені з’ясували максимально можливу тривалість життя людини

Вчені визначили, скільки років може прожити людина. Фото з відкритих джерел

В дослідження у науковому журналі Nature Communications зазначено, що вчені використали математичне моделювання, щоб передбачити максимальну тривалість життя людини. Згідно з науковими даними людське тіло після 120-150 років втрачає здатність відновитись після хвороби та різноманітних травм, що призводить до загибелі організму.

"Дослідження, подібні до цього, покладаються на історичні та поточні дані популяцій людей. Це лише припущення, але воно базується на хороших цифрах", — сказала професорка Інституту дослідження старіння Бака Джудіт Кампісі.

У роботі було досліджено медичні дані понад 500 тис. людей з кількох країн. Основні дані базувались на аналізу крові та двох факторах: співвідношення двох типів білих кров’яних тілець, що борються з хворобами та розміри еритроцитів. За словами віцепрезидента із питань охорони здоров’я Університету Невади доктора Марк Дж. Кана, так само як у людини з віком волосся може стати сивим, ці два фактори, використанні у дослідженні, зростають як і вік людини. Вчені називають це біомаркерами старіння.

"Проблема полягає в тому, що на певному етапі старіння час відновлення настільки великий, що ми втрачаємо стійкість організму", — говорить Марк Дж. Кан.

Зрештою, якщо очевидні небезпеки, такі як хвороби чи травми не призведуть до смерті, це зробить втрата стійкості організму підтримувати гомеостаз, підсумовують дослідники. І вказують, що максимальна можлива тривалість життя людини 150 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про 5 найстаріших людей за усю історію людства.

Також "Коментарі" писали про супердовгожителів та назвав 5 найстаріших живих людей у ​​світі



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Алеся Бортевич

17 жовтня 2023, 22:02

Я очень много времени и сил уделяю своему здоровью и внешности. В последнее время акцент поставила на массажах, например. Заказала себе еще вот и массажер для лица у них https://irosgadgets.com/massazhery-dlya-litsa/ - по отзывам результат должен быть потрясающий.


Новини