Головна Новини Здоров'я наше тіло 5 найстаріших людей за усю історію людства
commentss НОВИНИ Всі новини

5 найстаріших людей за усю історію людства

Дізнайтеся, хто найстаріша людина в історії людства і скільки вона прожила років.

30 липня 2023, 13:00 comments3502
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Середня тривалість життя людини у всьому світі сягає 72 років. Однак є люди, які живуть довше 100 років, а люди, які досягли віку понад 110 років входять до найексклюзивнішого клубу супердовгожителів. Портал "Коментарі" зібрав 5 найстаріший офіційно підтверджених людей за усю історію людства.

5 найстаріших людей за усю історію людства

Жанна Кальман – найстарша людина у світі

Список суперстолітніх людей заснований на підтверджених даних, що спеціалізуються на екстремальній перевірці віку, такими як Gerontology Research Group. Рейтинг 5 найстаріших людей складається з двох представників Франції та Японії і однієї жінки з США.

5. Набі Тадзіма

Набі Тадзіма народилась у Японії у 1900 році та прожила 117 років і 260 днів. Вона була останньою живою людиною, яка народилась у 19 столітті. Набі Тадзіма заявила, що завдячує своєму довголіттю міцному сну та смачній їжі. На момент смерті 21 квітня 2018 японка мала 160 нащадків, включно з 35-ма праправнуками.

4. Люсіль Рендон

Французька супердовгожителька Люсіль Рендон померла у будинку для літніх людей 17 січня 2023 року у віці 118 років і 340 днів. Жінка більшу частину життя буда черницею. На своє 118-річчя Люсіль Рендон отримала привітання від президента Франції Еммануеля Макрона. Також Люсіль є найстаршою людиною, яка пережила COVID-19. Після смерті Люсіль Рендон найстаршою з нині живих людей стала Марія Браньяс — її вік 116 років.

3. Сара Кнаус

Третьою офіційно найстарішою людиною світу є американка Сара Кнаус. Вона народилася 24 вересня 1880 та померла у віці 119 років і 97 днів за два дні до 2000 року. Кнаус назвала своїм секретом довголіття постійну зайнятість роботою. Сара Кнаус ніколи не палила і не страждала ожирінням, проте її правнучка розповідала, що вона любила солодке. На момент смерті сім’я Кнаус налічувала 6 різних поколінь, включно з її прапраправнуком.

2. Кейн Танака

Друга верифікована найстаріша людина в історії є жителька Японії Кейн Танака. Вона померла у 2022 році у віці 119 років і 107 днів. Танака мала кілька серйозних захворювань. Вона була інфікована паратифом у віці 35 років, а у 45 перенесла операцію з раку підшлункової залози. У 2006 році, у віці 103 років у Кейн Танаки діагностували колоректальний рак, який вона подолала за допомогою чергової операції. Танака говорила, що хоче дожити до 120 років, і завдячує своєму довголіттю вірі в Бога, сім’ї, сну, хорошій їжі та заняттям математикою.

1. Жанна Кальман

Жанна Кальман – найстаріша людина у світі, вік якої офіційно задокументовано. Француженка померла у 1997 році і її тривалість життя досягла позначки у 122 роки та 164 дні. Таким чином Жанна Кальман є єдиною людиною, яка змогла прожити довше 120 років. Кальман вела незвичне життя у порівнянні з іншими довгожителями. Жінка любила смажену та гостру їжу, могла з’їдати до кілограма шоколаду на тиждень, а після їжі Жанна Кальман викурювала сигарету та пила вино. Кальман кинула палити у 117 років. Її тривалість та спосіб життя стали предметом досліджень багатьох фахівців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про зуби третього покоління. Японські вчені знайшли рішення як виростити нові зуби.

Також "Коментарі" писали, що ВООЗ заявила про виявлення у чоловіка смертельного коронавірусу MERS-CoV, проти нього не існує вакцини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини