Головна Новини Здоров'я Захворювання та лікування У ВООЗ заявили про виявлення у чоловіка смертельного коронавірусу MERS-CoV: вакцини проти нього не існує
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВООЗ заявили про виявлення у чоловіка смертельного коронавірусу MERS-CoV: вакцини проти нього не існує

В ОАЕ виявили коронавірус MERS-CoV, летальність якого складає понад 35%.

26 липня 2023, 10:10 comments1418
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), 28-річний чоловік в Абу-Дабі отримав позитивний результат на потенційно смертельний коронавірус MERS-CoV, який також називають близькосхідним респіраторним синдромом. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Independent.

У ВООЗ заявили про виявлення у чоловіка смертельного коронавірусу MERS-CoV: вакцини проти нього не існує

У ВООЗ заявили про виявлення коронавірусу MERS-CoV в ОАЕ. Фото з відкритих джерел

В Об'єднаних Арабських Еміратах 28-річний чоловік потрапив до лікарні на початку червня зі скаргами на блювоту та біль у правій стороні живота. 13 червня пацієнта направили до відділення інтенсивної терапії у важкому стані та під'єднали до апарату штучної вентиляції легень.

21 червня лікарі взяли додаткові аналізи. Через два дні виявилось, що пацієнт має MERS-CoV. Співробітники ВООЗ провели спостереження за 108 людьми з якими контактував чоловік, однак поки не виявили ознак смертельного коронавірусу. У ВООЗ заявили, що чоловік не залишав ОАЕ та не контактував з верблюдами, які є природним господарем інфекції, що викликає коронавірус MERS-CoV.

Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє, що вакцини проти коронавірусу MERS-CoV наразі не існує, однак кілька методів лікування знаходиться в розробці.

Близькосхідний респіраторний синдром – це вірусна інфекція, яка спричинена патогенним коронавірусом MERS-CoV. Симптоми MERS-Cov включають лихоманку, задишку, кашель, діарею та іноді пневмонію. Найчастіше вірус викликає важкі захворювання у літніх людей та людей з ослабленим імунітетом. З моменту виявлення коронавірусу MERS-CoV ВООЗ зафіксувала 2605 випадків інфікування, з яких 936 виявились смертельними.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ВООЗ попереджають про можливість нової пандемії через глобальне потепління.

Також "Коментарі" писали про лікарів, які говорять про медичне диво через рідкісний випадок з "внутрішнім обезголовленням" підлітка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини