Головна Новини Здоров'я наше тіло Скільки калорій ми спалюємо під час сну
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки калорій ми спалюємо під час сну

При схудненні нам важливо розуміти, що кожний процес в організмі теж задіює кілокалорії для функціонування

сьогодні, 09:53
Поділіться публікацією:

Людське тіло ніколи не спить. Всередині постійно проходять мільйони різних процесів, на які потрібно витрачати енергію.

Скільки калорій ми спалюємо під час сну

Іллюстративне фото

Енергія на цю підтримку береться в основному з вуглеводів та жирів, а її загальна кількість – це наш базовий (базальний) метаболізм. Він залежить від віку, статі, ваги, зросту, роботи гормональної системи та генетики.

Коли ти спиш, тіло спалює калорії, щоб підтримувати життєдіяльність. Наприклад, мозок створює нові зв’язки між нейронами і розкладає спогади по поличках.

Виробляються гормони, ферменти та певні поживні речовини. Крім того, відновлюються пошкоджені клітини і тканини та будуються нові. Антитіла та цитокіни (клас білків), що виділяються під час сну, підтримують імунну систему та борються з інфекціями.

Ці функції за даними Гарвардської медичної школи, залежно від маси тіла та інших факторів, середньостатистична людина витрачає щонайменше 38 ккал на годину. І все це під час сну. І чим більша твоя вага, тим більше калорій буде витрачатися. Але різниця не така вже й велика.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

ТОП звичок, які заважають вам схуднути

Якщо ви досі не знаєте, як схуднути, або намагаєтеся, але мало що виходить, зверніть увагу на список звичок, які створюють профіцит (перебір) калорій і неминуче призводять до набору небажаної ваги та об'ємів. Перевірте себе – за посиланням.

Читайте також: Що взяти з собою в дорогу з їжі: лайфхаки

Вибір їжі для поїздки на машині, поїзді чи автобусі залежить від тривалості подорожі. Якщо дорога займе кілька годин, можна взяти одне невелике перекушування, наприклад, фрукт або горіхи, і пляшку питної води. Якщо ж вам доведеться перебувати в дорозі і більше, то варто ґрунтовно продумати своє меню на цей час. Головний критерій – їжа повинна довго зберігатися без холодильника. Розповідаємо, що ще треба врахувати, збираючи провізію на поїздку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини