Головна Новини Здоров'я наше тіло ТОП звичок, які заважають вам схуднути
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП звичок, які заважають вам схуднути

«Непомітні» звички, через які з'являється зайва вага

17 вересня 2024, 11:13
Поділіться публікацією:

Якщо ви досі не знаєте, як схуднути, або намагаєтеся, але мало що виходить, зверніть увагу на список звичок, які створюють профіцит (перебір) калорій і неминуче призводять до набору небажаної ваги та об'ємів.

ТОП звичок, які заважають вам схуднути

Іллюстративне фото

Перевірте себе!

1. Заїдати емоції. Смаколики не вирішать проблем. Або зрозумійте це, або прибирайте все з виду в моменти стресу.

2. Давитися їжею в гостях, щоб господиня не образилася. Якщо ви більше не відчуваєте голоду чи вже відчуваєте, що потрібно непомітно розстебнути ґудзик, знайте, що варто зупинитися.

3. Доїдати, щоб не пропало, у тому числі за дітьми. Ви не рахуєте доїдалки за повноцінний прийом їжі, але це ті ж самі продукти з тією ж калорійністю. Їжу можна викинути, а наступного разу робіть порції меншими для членів сім'ї.

4. Постійно перекушувати. Спочатку зрозумійте, чи це реальний голод чи просто звичка. Спробуйте випити склянку води. Якщо голод більше не відчувається, це могла бути спрага. Якщо ви все ще хочете їсти — наїдайтеся у повноцінний прийом їжі.

5. Починати день із солодкого. Солодке на порожній шлунок викликає різкий стрибок, а потім падіння цукру в крові. Такий атракціон посилює почуття голоду.

6. Замінювати солодке горіхами та сухофруктами. Це як міняти шило на мило. У 100 г будь-яких горіхів понад 500 ккал, у сухофруктах поменше, але теж пристойно. Тож питання ще, що буде калорійніше: тірамісу або жменька горіхів.

7. Відпрацьовувати їжу спортом. У поодиноких випадках можна компенсувати надлишок калорій на біговій доріжці, але робити це звичкою точно не варто. Перетренованість – жахливий стрес для організму.

8. Влаштовувати розвантажувальні дні. Ну тільки якщо отруїлися і треба почистити ШКТ. В іншому випадку голодні дні збільшать ризик зірватися у звичайні дні.

9. Їсти з телефоном у руках чи під серіал. Багато хто так робить. Але захоплюючись і відволікаючись, ви не усвідомлюєте, що та скільки з'їдаєте.

10. Включати алкоголь у повсякденний район. Ця звичка шкідлива не тільки для схуднення (алкоголь досить калорійний), але і для здоров'я в цілому.

Схуднення – це дуже складний процес, який потребує систематичності та комплексного підходу. Не можна сидіти на дієті місяць, після чого продовжувати їсти багато, як і раніше. Дієти, голодування, детокси та надлишок спорту — тільки шкодять організму. Правильне схуднення можливе при помірних фізичних навантаженнях та дефіциті калорій. Щоб знати, які саме фізичні вправи вам підходять, а також скільки калорій потрібно вам, при вашому способі життя, необхідно звернутися до нутриціолога, тренера і лікаря. Тільки так нормалізація ваги пройде в насолоду, а результат буде закріплений надовго.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини