Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що взяти з собою в дорогу з їжі: лайфхаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Що взяти з собою в дорогу з їжі: лайфхаки

Для подорожі підійде їжа, яка не псується у дорозі

18 вересня 2024, 18:35
Поділіться публікацією:

Вибір їжі для поїздки на машині, поїзді чи автобусі залежить від тривалості подорожі. Якщо дорога займе кілька годин, можна взяти одне невелике перекушування, наприклад, фрукт або горіхи, і пляшку питної води. Якщо ж вам доведеться перебувати в дорозі і більше, то варто ґрунтовно продумати своє меню на цей час. Головний критерій – їжа повинна довго зберігатися без холодильника. Розповідаємо, що ще треба врахувати, збираючи провізію на поїздку.

Що взяти з собою в дорогу з їжі: лайфхаки

Іллюстративне фото

Які продукти не псуються у дорозі?

У подорожі наше завдання – уникнути інтоксикації. Тому важливо брати ті продукти, які можуть перебувати тривалий час без холодильника.

До таких продуктів належать:

свіжі овочі та фрукти;

цільнозернові хлібці;

нарізаний хліб;

горіхи;

сухофрукти;

горіхові пасти;

зефір;

злакові батончики;

паштет у бляшаних порційних баночках;

консервований тунець у власному соку;

дитяче пюре у порційних упаковках.

Йогурти, сири, кефір та інші продукти, що швидко псуються, теж можна взяти з собою в поїздку. Але варто дотримуватися двох правил. Перше — уважно прочитати умови та термін зберігання на упаковці. Друге – з'їсти їх насамперед.

Як би обережно ви не поставилися до зборів, завжди може статися непередбачена ситуація. Тому варто взяти в поїздку дієтичні добавки, які допоможуть мікрофлорі кишечника впоратися з травленням в умовах подорожі та обмеженого вибору здорової їжі.

Якщо у вас немає часу чи бажання для кулінарних подвигів, у подорож можна взяти готову їжу. У великих супермаркетах є спеціальні відділи, де продаються страви, які готові до вживання. Їх не потрібно розморожувати, гріти, нарізати. Просто відкриваєте упаковку та приступаєте до трапези. Секрет таких страв у вакуумній упаковці. Вона дозволяє зберегти свіжість продуктів, не даючи їм зіпсуватись.

Найпопулярніша готова їжа для поїздки — це бутерброд з шинкою та сиром.

Також у вакуумній упаковці можна взяти варені яйця, м'ясну нарізку, м'ясні чіпси, овочеві салати, миті та нарізані свіжі овочі та фрукти. І не забувайте про злакові батончики. Вони швидко вгамовують голод і насичують організм корисними речовинами.

Що краще не брати із собою?

У тривалу поїздку не варто брати продукти, що швидко псуються. До них належать варене м'ясо, молочні продукти, кондитерські вироби. Також зверніть увагу на те, щоб їжа не кришилася і не забруднила вас. З цієї ж причини не варто брати солодкі газовані напої. Якщо ви випадково проллєте її в машині, салон авто та одяг буде складно очистити.

І маленький лайфхак. Якщо ви часто подорожуєте машиною, сумка-холодильник стане чудовою інвестицією у ваше здоров'я. Вона допоможе зберегти свіжість продуктів, особливо у спекотні дні влітку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини