Головна Новини Здоров'я наше тіло Шкідливо для здоров'я: чому не можна переводити будильник вранці
commentss НОВИНИ Всі новини

Шкідливо для здоров'я: чому не можна переводити будильник вранці

Улюблена звичка багатьох виявилася шкідливою для здоров'я

25 січня 2021, 15:52
Поділіться публікацією:

Напевно, чи не кожен хоч раз в житті перекладав будильник на 5 хвилин, щоб ще трохи поспати вранці. Однак цей короткий сон може принести вам набагато більше шкоди, ніж користі.

Шкідливо для здоров'я: чому не можна переводити будильник вранці

Переклади будильника вранці шкідливі для здоров'я - фото: з відкритих джерел

Якщо ви не встаєте в той момент, коли спрацьовує будильник, а замість цього натискаєте дуже привабливу кнопку повтору, ваш мозок сигналізує про виділення гормонів, які зазвичай занурюють вас у глибокий сон. Таким чином ви проведете в ліжку всього кілька хвилин, але організм буде налаштований на повноцінний сон, який він в результаті не отримає. Відповідно, вставати буде набагато важче, ніж після першого будильника. Це призведе до втоми, а увага і мозкова активність протягом дня будуть знижені.

Експерти Sleep Clinic Services, медичного центру, який розташований в Австралії, вважають, що кращий варіант — просто встановити будильник на десять хвилин пізніше, ніж зазвичай, і піднятися, як тільки пролунає сигнал. Якщо ви цього не зробите, ваше тіло може підпаде під вплив так званої "інерції сну" -  втоми, яку ви відчуваєте, коли прокидаєтеся.

До слова, дослідження показують, що для того, щоб легко вставати по будильнику, в жодному випадку не можна залишати його поруч з ліжком. Найкраще прибрати будильник якнайдалі, в протилежну сторону кімнати. Адже тоді вам доведеться встати з ліжка, щоб його відключити.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те як прожити на 10 років довше, п'ять корисних звичок для цього, а також про те, чому на сніданок не можна їсти бутерброди з ковбасою.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини