Головна Новини Здоров'я наше тіло Що станеться з вашим організмом, якщо з’їсти червиві фрукти
commentss НОВИНИ Всі новини

Що станеться з вашим організмом, якщо з’їсти червиві фрукти

Ентомолог пояснює, як може вплинути на організм людини хробак, який ви могли з'їсти разом з фруктом чи овочем.

24 липня 2023, 18:00 comments3434
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ми не завжди перевіряємо фрукти та ягоди, які їмо. Що станеться, якщо в одному чи декількох плодах оселився черв'як ми його з'їли. Чи небезпечно для нас вживання червивого фрукта.

Що станеться з вашим організмом, якщо з’їсти червиві фрукти

Хробак на сливі. Фото з відкритих джерел

Фрукти є джерелом багатьох вітамінів і мікроелементів. Іноді вони також можуть бути джерелом небажаного тваринного білка. Наприклад, білі хробаки, які ми можемо помітити у черешні чи вишні, насправді є личинками мух. Вона непомітно уражає плоди, де згодом розвиваються їх личинки.

Ентомологи вказують, що ці черви проводять все життя всередині ягоди чи фрукта, тому не мають великої кількості природних ворогів. Таким чином личинки не виробили захисні токсичні речовини, які можуть нашкодити людині.

"Хоча хробаки, що виповзають зі свіжого фрукта можуть бути непривабливими, немає жодних відомих шкідливих наслідків їх споживання. Якщо ви випадково з’їли личинку, все, що ви зробили, це додали білок тваринного походження у свій раціон", — пояснює ентомолог та доцент Університету Флориди Сріянка Лахірі.

Наприклад Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) допускається наявність в середньому чотирьох личинок на 500 грамів продуктів. Лахірі пояснює, що повне знищення личинок у фруктах не є екологічним та корисним для здоров'я людини, адже в такому випадку знадобиться надмірна кількість пестицидів.

"Наявність залишків пестицидів у нашій їжі проти необхідності вживати трохи тваринного білка, можна вважати справедливим компромісом", — вважає Лахірі.

Отже, за словами фахівців, попри те, що спостерігати за черв'яками, що вилазять із фруктів, може бути неприємним для нас, вони ніяким чином не вплинуть на ваше здоров’я.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відбувається з вашим тілом, якщо ви щодня їстимете помідори.

Також "Коментарі" писали про японських вчених, які знайшли рішення як виростити нові зуби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини