Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що відбувається з вашим тілом, якщо ви щодня їстимите помідори
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається з вашим тілом, якщо ви щодня їстимите помідори

Помідори мають велику кількість вітамінів, антиоксидантів та мікроелементів, які сприятливо впливають на організм людини.

18 липня 2023, 09:15 comments1322
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Помідор – це багате джерело вітамінів, мінералів і антиоксидантів, які позитивно впливають на наш організм. Ось, чому їх варто їсти щодня.

Що відбувається з вашим тілом, якщо ви щодня їстимите помідори

Помідори

Помідори містять антиоксиданти, зокрема лікопін (лікопен). Лікопін є каротиноїдом з антиоксидантними властивостями. Саме це надає томатам характерний червоний колір. Чим він інтенсивніший, тим більше лікопіну міститься в овочі. Лікопін сприятливо впливає на зміцнення імунної системи, знижує холестерин, ризик інсульту, покращує згортання крові та бореться з вільними радикалами. Найбільше лікопіну міститься в помідорах, які пройшли термічну обробку.

Дослідники помітили, що люди, які мали дієти на основі помідорів і підтримували постійну кількість лікопіну, хворіли на рак підшлункової залози на 31% рідше. У шкірці помідорів дослідники виявили кверцетин і кемпферол — це дві сполуки, що належать до класу флавоноїдів та мають здатність протидіяти запаленням.

Коли в організмі людини низький рівень вітаміну А наші очі можуть погано функціонувати. Тому ми повинні споживати від 700 мкг до 900 мкг вітаміну А щодня. А одна чашка нарізаних помідорів забезпечить вас близько 50% від добової дози вітаміну А.

Окрім того, один великий помідор містить 431 мг калію, що становить майже 10% добова потреба в цьому елементі. Також було проведено дослідження, в якому взяли участь 5000 осіб. Вони споживали понад 4000 мг калію на день. Зрештою дослідники виявили, що вони знизили ризик розвитку каменів у нирках вдвічі, ніж у тих, хто отримував менш як 2895 мг калію на день. Крім того, калій запобігає розвитку серцево-судинних захворювань і розслаблює м'язи. Також помідори містять вітамін С, фолієву кислоту та інші корисні елементи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що станеться з організмом людини, якщо ви будете їсти щодня полуницю.

Також "Коментарі" писали, що кардіолог розказала про п’ять продуктів, які вона уникає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини