Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Кардіолог розказала про п’ять продуктів, які вона уникає
commentss НОВИНИ Всі новини

Кардіолог розказала про п’ять продуктів, які вона уникає

Лікарка ділиться п’ятьма продуктами, які вона не їсть для здорового серця.

25 червня 2023, 13:05 comments1410
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Докторка Елізабет Клодас є відомим кардіологом, яка за свою кар’єру опублікувала десятки наукових робіт та видала книгу "Убий гіганта: сила профілактики в боротьбі з хворобами серця". Лікарка поділилась п’ятьма продуктами, які вона рекомендує уникати для здоров’я серця. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNBC.

Кардіолог розказала про п’ять продуктів, які вона уникає

Кардіолог Елізабет Клодас. Фото з відкритих джерел

Елізабет Клодас вказує, що не потрібно бути кардіологом, щоб розуміти негативний вплив на організм постійного споживання таких продуктів як бургери, пончики чи картоплі фрі. Однак, за її словами, є ряд популярних продуктів, які виявляються не такі вже і здорові для серця, тому вона їх уникає та радить це своїм пацієнтам.

Хлібобулочні вироби

Елізабет Клодас пояснює, що хлібобулочні вироби є одним з найбільших джерел натрію в нашому раціоні. Високе споживання натрію може підвищувати артеріальний тиск, який є одним з факторів ризику серцевих захворювань та інсульту. Окрім того, такі продукти різко підвищують цукор у крові.

Маргарин

Кардіолог пояснює, що багато вершкового масла шкодить, здоров’ю, і навіть такі альтернативи як маргарин не завжди є кращими. Клодас вказує на велику кількість трансжирів у таких продуктах, окрім того, часто основним складником маргарину є пальмова олія, яка містить велику кількість насичених жирів, які можуть підвищити рівень холестерину. Альтернативою таким продуктам може бути маргарин на основі оливкової чи лляної олії.

Знежирене молоко

Молоко та молочні продукти можуть містити велику кількість насичених жирних кислот. У такому випадку знежирене молоко кращий варіант, однак Елізабет Клодас вказує на інші альтернативи. Кардіолог рекомендує рослинне молоко. За її словами соєве, мигдальне чи конопляне молоко містить більше ненасичених жирів, які корисні для серця. Лікарка вказує, що молоко популярне як джерело кальцію, однак цей елемент можна знайти в таких продуктах як мигдаль, капуста, квасоля, броколі, апельсин та інші.

Газовані напої

Кардіолог уникає газованих напоїв. Попри те, що деякі з них не містять цукру, є такі, що використовують штучні підсолоджувачі, які можуть призвести до ожиріння та діабету. Альтернативою їм можуть бути напої на основі чаю, фруктів чи з листям м’яти.

Дієтичні батончики

Експертка зазначає, що попри назву, ці батончики часто можуть містити цукор, штучні підсолоджувачі, пальмову олію та інші складники. На заміну таким перекусам Елізабет Клодас пропонує вживати горіхи, фрукти або сухофрукти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кардіолог назвав сім продуктів, які він ніколи не їстиме.

Також "Коментарі" писали про п'ять продуктів, які викликають хропіння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини