Головна Новини Здоров'я наше тіло Що робити при зниженому артеріальному тиску
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити при зниженому артеріальному тиску

Лікар-невролог Ольга Кардишева розповіла, що робити при зниженому артеріальному тиску: цінні поради

21 жовтня 2021, 15:10
Поділіться публікацією:

Зниженим кров'яним тиском або гіпотонією називають стан, коли систолічний (верхній) тиск знаходиться на рівні 100 мм рт. стовпа або нижче. У таких випадках, людина відчуває слабкість, запаморочення, головний біль.

Що робити при зниженому артеріальному тиску

Знижений тиск / Фото: Shutterstock / Fotodom

Лікар-невролог Ольга Кардишева розповіла, як діяти при гіпотонії. В першу чергу, поліпшити загальне самопочуття можна за допомогою правильної пози й певних продуктів. Експерт рекомендує, прилягти й підняти ноги вище рівня голови, щоб кровопостачання мозку покращилося. Ще можна сісти, опустити голову якнайнижче між колінами. Потім потрібно випити стакан води, щоб усунути зневоднення.

При зниженому тиску також можна з'їсти щось солоне, наприклад, маринований огірок, оселедець. Але постійно такий спосіб використовувати не можна, інакше підвищений рівень солі може викликати інші проблеми зі здоров'ям. Можна ще випити кави, тому що кофеїн сприяє підвищенню тиску.

Також, за словами невролога, привести організм в тонус можна за допомогою народних засобів. Близько місяця до прийому їжі приймайте по 100 мл 3 рази на добу відвар з плодів шипшини, червоної горобини, плодів і листя чорної смородини, кореня цикорію, кореня кульбаби лікарської. Змішайте ці трави, залийте окропом і дайте напою настоятися 4 години.

Нагадаємо, що гіпотонія (знижений тиск) зустрічається рідше, ніж гіпертонія, але приносить не менше проблем. На своїй сторінці в Instagram нутриціолог Олександра Петіна розповіла, у чому може бути причина зниженого тиску.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які вправи допомагають знизити тиск.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини